Pasinler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2014 yılında yapılan çalışmalar ve 2015’de yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere Pasinler Kültür Sitesinde Kaymakam Ali Ada başkanlığında mahallelerde görevli din görevlileri ve bütün okul yöneticileriyle bir araya gelerek toplantı düzenledi.
Toplantıda konuşan Pasinler Kaymakamı Ali Ada, toplanma amaçlarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan yardımların yerlerine sağlıklı bir şekilde ulaşması için din görevlilerinden ve okul yöneticilerinden yardım talep etmek olduğunu, yapılan yardımların zamanında ve gerçek ihtiyaç duyulan ailelere yapılması için çalışmalar başlattıklarını ifade eden kaymakam Ada, sosyal yardımlaşma vakıflarının amaçlarının sadece kömür ve nakdi yardımlar olmadığını, bir vatandaşımızın durumu iyidir ama bakanı olmadığı için bakıma muhtaçtır. O zaman kendisine sosyal devlet olarak gerek evinde gerekse de bakım merkezleriyle de onlara vakıf olarak bakım gibi hizmetler de verebileceklerini söyledi.
Yeni çıkan büyükşehir yasasıyla köylerden mahalleye dönüşen mahallerde kaymakamların en büyük yardımcılarının öğretmenler ve camilerde görevli olan din görevlileri olduğunu belirten Ada, Sayın Valimiz Dr. Ahmet Altıparmağında üzerinde önemle durduğu bu konuda din görevlilerimiz ve eğitimcilerimizin bulundukları mahallelerde hane ziyaretleri yaparak durumu tespit etmelerini, sadece muhtarların değil devlet görevlilerinin de bu alanda hane ziyaretleri yaparak yardıma muhtaç olduğu halde yardım alamayan ailelere yardımların yapılabilmesi için vakıfta görevli arkadaşlara bildirmeleri gerektiğini ifade etti.
Ada, Vakfımızda bulunan kışlık montların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildiğini, bu montları ihtiyaçlı öğrencilerimize ulaştırılması için okullara gönderilecek. Okul yöneticilerimizin de uygun bir şekilde ihtiyaçlı öğrencilerimize verilecektir dedi.
Pasinler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının düzenlediği toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı ve İlçe Müftüsü Ömer Bulut’da katıldılar.