Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Tülay Tuğcu, dershanelerin kapatıldığını ve yasa yapılmadan açılamayacağını iddialarıyla ilgili konuştu. Hürriyet'e konuşan Tuğcu, "Bundan sonra dershaneler açılabilecek, kapatılmamış olanlar devam edecek. Dönüşmüş olanlar ister dönüştüğü şekilde kalır, ister dershane olabilir." dedi.

"YENİ YASAYA İHTİYAÇ YOK"

Dershanelerin açılması ya da kapatılması için yeni bir yasaya ihtiyaç yok diyen Tuğcu, ''AYM kararları geriye yürümez. Geriye yürümemezliğin anlamı kazanılmış hakları korumaktır. Dershane varsa henüz kapatılmamışsa elbette o hakları korur ve devam ettirtir.'' ifadelerini kullandı.

"KARAR UYGULANMAZSA ANAYASAL SUÇ"

Tuğcu sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Milli Eğitim Bakanlığı, AYM kararını uygulamazsa Anayasa'ya aykırı suçu işlemiş olur. Mağdur dershaneci ve veliler dava açabilir mi, sıfırdan dershane açmak isterse ne yapmaları gerekir bilmiyorum. Kararı iyice okumak lazım. Kapatılamaz mı diyor, açılabilir mi diyor. İkisi farklı şeyler. Çift ruhsatlıların ikisi birden olmaz. Hem dershaneyim hem temel liseyim diyemez. Gerekçeli karar açıklandıktan sonra yürürlüğe girer. Yürürlüğü durdurma vermediler demek ki 1 Eylül'e kadar yayımlayacaklar.''