Isparta’da 1 Kasım Milletvekili seçimlerinde bin 24 sandıkta oy kullanıldı 265 bin 670 seçmenin oy kullandığı seçimde 260 bin 488 oy geçerli sayıldı. Seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti 138 bin 580, (yüzde 53.20) CHP 55 676 (yüzde 21.37), MHP 53220 (yüzde 20.43) HDP 2979 (yüzde 1.14) oranında oy aldı. Bu sonuçlara göre AK Parti’de Süreyya Sadi Bilgiç, Said Yüce, CHP’de İrfan Bakır, MHP’de Nuri Okutan Isparta’yı temsil edecek.
Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti’nin sandıklardan birinci çıkması ve Türkiye genelinde tek başına iktidar olmasının ardından partililer zaferi coşkuyla kutladı. Parti bayraklarıyla konvoy oluşturan partililer şehir turu attı. Parti binası önünde toplananlar önce Mimar Sinan Caddesi’nde yürüdü. Üstü açık seçim otobüsünün trafiği tıkaması üzerine Süreyya Sadi Bilgiç, Hükmet Meydanı’nda toplanılmasını istedi. Daha sonra binlerce partili Hükümet Meydanı’nda toplanırken, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Bu ülkeye bu bayramı bu coşkuyu yaşatan milletimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gece gündüz demeden çalıştık bu millet bunun karşılığını yeniden yaşattı. AK Parti’ye oy veren milliyetçilere, sosyal demokratlara, demokratlara teşekkür ediyorum. Isparta’da tablo seçim sistemini sonucundan kaynaklanan bir nedenle iki, bir, bir şekilde sıralandı” dedi.
Dünyada ezilen, zor altında kalan yoksulluk altında bulunan tüm dünyanın ciddi sevinç yaşadığını ileten Zabun, “Üzülenleri de biliyorsunuz. Bu ülkenin üzerine hesap yapanlar ve onların uşaklığını yapanlar bugün kafaları önde geziyorlar. Siyasi tercihleri farklı olabilir buna saygımız var ama affetmeyeceğimiz şey bu millete ihanet etmek isteyenlerle birlikte kol kola girerek ihanet şebekesi içinde olanlardır” şeklinde konuştu.
AK Parti Milletvekili Said Yüce, “Gece gündüz dua eden gözyaşı dökenlerin duaların Rabbimiz cevap verdi. Bugün büyük bir zaferi kutluyoruz. Herkese teşekkür ediyorum. Bugün sizler Türkiye’nin kaderine el koydunuz. İçeriden ve dışarıdan nifak tohumları ekenlerin hepsini sandığa gömdünüz. AK Parti’yi gümbür gümbür iktidara getirdiniz” şeklinde konuştu.
AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de, “7 Haziranda Isparta’ya geldiğimizde önce yol arkadaşı sonra yol dedik. Allah sizlerden razı olsun. Bir ülkede siyasi istikrarı sağlamadan ne büyük devlet olabilirsiniz ne ekonomimizin güçlendirebilirsiniz ne de iç ve dış düşmanlarla mücadele edebilirsiniz. Siz hem dış düşmanlarla hem de onların içerideki maşalarıyla, çetelerle, paralel yapılarla, terör örgütleriyle bu mücadeleyi vermeyi bizlere nasip ettiniz. Isparta için ne söylediysek bunun hepsi taahhüdümüzdür. Hepsini tek tek yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.