Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () BODRUM'da umut yolculuğuna çıkmak için sahile inen Suriye uyruklu sığınmacılar, şiddetli rüzgar ve dalgaları görünce kent merkezine döndü.
Akyarlar, Bitez ve Turgutreis'ten yasa dışı yollarda yurt dışına çıkmaya çalışan kaçaklar, şiddetli rüzgar ile dalgaları görünce tedirgin olup geri döndü. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, ellerindeki can yelekleri ve botları ile tarafından görüntülendi.
Bodrum Otobüs Terminali'ne sığınan ve havanın düzelmesini bekleyen grup içinden evli ve iki çocuk babası 35 yaşındaki Hasan Kazani, "Suriye'de inşaatlarda çalışıyordum. Bir ara mahalleye gelip, elimize silah verdiler. Kime ateş ettiğimizi bilmiyorduk. Ucunda ölüm olduğunu ve kiminle savaştığımı bilmeyince, eşim ve çocuklarımı aldım Türkiye'ye geldik. Bir yıldır buradayız. Ama Türkiye'ye yük olmak istemiyoruz. Ailemin geleceğini burada kurmam çok zor. Son haftalarda tedbirler arttırıldı. En az üç kez Bodrum'dan gönderildik. Çaresiziz. Ya botla ya tekneyle önce Yunanistan'a geçeceğiz. Halep'te varımızı yoğumuzu sattık. Almanya'ya gidene kadar yetecek paramız kaldı. Bu yolculuktan kimse bizi geri döndüremez" dedi.
Öte yandan; son iki hafta içinde Bodrum'da Suriye, Pakistan, Irak ve Afganistan uyruklu yaklaşık 450 kişinin toplanarak Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI