Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, () - VOSVOS Adana Kulüp Başkanı Ozan Ceylan, Almanların savaş aracı olarak ürettikleri Volkswagen'in halk arasında Vosvos olarak bildiği klasik Beetle modeliyle terör olaylarını protesto edeceklerini söyledi.
Türkiye genelinde 30 vosvos derneğine bağlı üyelerinin araçlarına siyah kurdele takarak, 13 Eylül'de konvoy yapacağını belirten Ozan Ceylan, "Hakkari Dağlıca'da şehit edilen askerlerimizin acısıyla dağlanan yüreğimiz daha soğumadan Iğdır ve Tunceli'de şehit edilen polislerimizin acı haberleri geldi. Ulusal çapta bir hareketle, bu ölümlere, acılara, her gün yenileri eklenen, şehit haberlerine, 'dur' demek istiyoruz. Bunun için pazar günü konvoydayız" dedi.
Tüm vosvosçuların ulusal sorumluluk bilinci ile birlikte hareket edeceğini belirten Ceylan şöyle konuştu:
"Vosvosçular eş zamanlı olarak savaş için üretilen araçlarımızla barış için, terörsüz Türkiye ve şehitlerimiz için konvoy yapacağız. Vosvoslarımızla herkesi, barışa ve huzura davet etmek istiyoruz. Silahların susması, acıların son bulmasını istiyoruz. Her ne olursa olsun, tüm vosvosçuların bu konvoya katılmasını bekliyoruz. Pazar günü saat 13.00'te Adana'da Galeria arkasında toplanacağız. Araçlarımıza Türk bayrağı ve siyah kurdele takacağız. Korna ve müzik çalmayacağız. Matem içinde, sükunetle yol alacağız. Atatürk Parkı'ndaki, Atatürk büstü önünde şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşımızı söyleyeceğiz. Daha sonra kentte konvoyumuza devam edeceğiz. Tüm herkesi, şehitlerimize saygı, teröre lanet, barışa ve kardeşliğe çağrı konvoyuna bekliyoruz."

FOTOĞRAFLI