Hilmi DUYAR/ BALIKESİR, () - BALIKESİR'de, Altıeylül Belediyesi'nin düzenlediği iftar programına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Hükümetsizlik iyi bir şey değildir. Türkiye'nin çok önemli, acil karar bekleyen işleri vardır. Umarız ki en hayırlı hükümet en kısa zamanda kurulsun ve ülkemize kaldığımız yerden hizmet etmeye devam etsin" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Balıkesir'de Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen iftara katıldı. Arınç'a Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Ak Parti Balıkesir milletvekilleri, Mahmut Poyrazlı, Ali Aydınlıoğlu, Sema Kırcı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur eşlik etti. İftara katılanlara seslenen Arınç, "Allah'a hamd ediyoruz ki çevrede olup bitenlere baktığımızda, bölgemizde yaşanan acı olayları gördüğümüzde, şükürler olsun bir huzur beldesi olan Türkiye'mizde, istikrar içerisinde insanlar iyi bir ramazan yapıyorlar. Birbirlerinin dostluklarını kardeşliklerini hatırlıyorlar, yoksullarımızla ilgileniyorlar. İftar sofralarında, sahurlarda arkadaşlarıyla dostlarıyla bir araya geliyorlar. Allah çevremiz de yaşanan acı olayları da bir an önce sona erdirsin. Bütün dünyadaki mazlum ve mağdur Müslümanlara da rabbim güç versin sabır versin. Bildiğiniz gibi bir ay önce seçimler yapıldı. Halkımızın takdiri ile 4 parti parlamentoya girdi. Umuyoruz ki, sayın cumhurbaşkanımızın dünkü görevlendirmesiyle de sayın başbakanımız bir hükümet kurmaya muvaffak olacaktır. Hükümetsizlik iyi bir şey değildir. Türkiye'nin çok önemli, acil karar bekleyen işleri vardır. Umarız ki en hayırlı hükümet en kısa zamanda kurulsun ve ülkemize kaldığımız yerden hizmet etmeye devam etsin. Huzur ve istikrar önemlidir. Karmaşa, kavga, çatışma olmadan, insanlar birbiriyle kavga etmeden, kan dökmeden niza çıkmadan yaşamak çok güzeldir. Son yıllarda ülkemizde böylesine bir bereket oldu. Bu huzurun, bu istikrarın devam etmesini arzu ediyoruz" dedi. 
"MUHTARA RAKİP OLURUM" ESPRİSİ YAPTI
Arınç, 1 milyon 200 bin nüfuslu Balıkesir'in her zaman Türkiye'de gıptayla bakılan bir il olduğunu belirterek, "Ne mutlu Balıkesir'de yaşayanlara, ne mutlu Balıkesirliyim diyenlere" dedi. İftar yaptığı Mahalle'nin adının Hasan Basri Çantay olduğunu hatırlatan Arınç, Hasan Basri Çantay'ı orta yaşlıların ve yaşı büyük olanların bildiğini, ancak çocukların bilmediğine vurgu yaparak, "Bu küçük evlatlarımıza Hasan Basri Çantay'ı anlatmamız lazım. İstiklal mücadelemizi, Kuvay-i Milliye Hareketini, ilk Millet Meclisinin açılışı, Kuranı Kerimin mealinin yazılması, büyük İslam alimi, kurtuluş mücadelemizin sevgi insanı Hasan Basri Çantay'ı da bu vesile ile anıyoruz. Ne mutlu bu ismi taşıyan bir mahalledeyiz. Bu mahallenin muhtarı da çok şanslı bir insan ki bu ismi taşıyan bir mahallede muhtarlık yapıyor. Muhtar seni unutmuyorum. Hoşuna gittiğini biliyorum, unutma ki ben emekliyim. Bakarsın nasip olur Hasan Basri Çantay Mahalle Muhtarlığı'nda yarışırız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI