GAZİANTEP, () - GÜNEYDOĞU Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, siyasi belirsizlik ve terörün Türkiye ekonomisini zora soktuğunu belirterek, biran önce istikrarın sağlanması gerektiğini söyledi.
Abdülkadir Çıkmaz, Türkiye'nin en önemli gündemi haline gelen siyasi istikrarsızlık ve teröre son verilmesi gerektiğini söyledi. Son gelişmenin üretim ve ihracatı olumsuz etkilediğini dile getiren Çıkmaz, siyasi istikrarsızlık ve terörün ülke yararına olmadığını kaydetti. Özellikle çözüm sürecinde canlanan bölge ekonomisinin son dönemlerdeki olaylardan olumsuz etkilendiğini ve yatırımcıların hızla bölgeden uzaklaşma çabasına girdiklerini kaydeden Çıkmaz, herkesi sağduyulu olmaya çağırırken siyasi istikrarın bir an önce sağlanması ve terör olaylarının önlenmesi gerektiğini vurguladı. Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yıllardır önemli teşvikler verilmesine rağmen terör olayları sebebiyle yatırımcının bölgeye gitmek istemediğini belirten Çıkmaz, şöyle dedi:
"Çözüm süreci' ile ekonomide yaşanan hareketlilik, terör saldırılarıyla yavaşladı. Terör saldırıları yatırım, ihracat ve ekonomiyi olumsuz etkiledi. Barış ortamında insanlar refaha kavuşur, huzurla yaşanır ve bölgeye yatırım yapılır. Şu an bölgeye mal satanlar tedirgin. Zaten yıllardır sermaye batıya gidiyordu. 'Çözüm süreci' ile sermaye göçü durmuş gibiydi, bölge turizmi canlanmıştı. Bu da ticarete, esnafa katkı sağlıyordu. Halk gülüyor, para kazanıyordu. Silahların susturulması halinde, barış ortamında bölgede neler yapılabileceğini herkes kısmen gördü. Bunun için bir an önce istikrar sağlanmalı ve bölgede kalkınma sürdürülmelidir."

FOTOĞRAFLI