TÜRK Tabipler Birliği (TTB) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri sendikaları (SES) Çanakkale şubeleri üyeleri, Ankara Tren Garı Kavşağı'ndaki bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 97 kişiyi, patlamanın gerçekleştiği saat 10.04'te düzenlenen açıklamayla andı.
TBB ile SES sendikalarının Çanakkale şubelerine üye bir grup, Ankara Tren Garı Kavşağı'ndaki terör saldırısında yaşamını yitiren arkadaşlarını, patlamanın gerçekleştiği saat olan 10.04'te anmak için Çanakkale Devlet Hastanesi'nin bahçesinde bir araya geldi. Çanakkale Türk Tabipler Birliği Şubesi adına ilk konuşan Hülya Görgün, "İşçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin, yoksulların, ezilenlerin, sömürülenlerin sesini duyurmak için yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini yükseltmek için her türlü baskı, şiddet ve zorbalığa karşı özgürlükleri ve demokrasiyi savunmak çatışmadan, ölümden, medet umanlara, ülkeyi kan gölüne çevirenlere dur demek için yola çıkmış ve Ankara Garı önünde buluşmuştuk. Mitingi Ankara Valiliği'ne bildiri yapılmıştı. Mitingimiz barışçıl orada türkülerimiz, halaylarımız, simidimiz, çayımız, balonlarımız, rengarenk flamalarımız, coşkumuz, çocuklarımız, dedelerimiz vardı. Bir saniye içinde kana buladılar bu tabloyu. Yüzü aşkın canımız gitti. 400'e yakın canımız yaralandı. kahrolduk. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız" dedi.
Ardından konuşma yapan TTB üyesi bir diğer kişi Güleda Erensoy, "Ankara'da patlayan bombaların sorumluları bellidir. O sorumlular diktatör hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. O sorumlular 400 vekil hevesi duvara toslayanlardır. O sorumlular katillere silah ve mühimmat gönderenlerdir. O sorumlular koltuk sevdasına düşüp ülkeyi kana boğanlardır. Bizi korkutarak, yıldırarak, sindirerek yani terörle durdurmayı umuyorlar. Yılmayız, sinmeyiz" dedi.
Konuşmaların ardından yaşamlarını yitirenler için saygı duruşunda bulunan grup, ardından sessizce dağıldı. Bazı sağlık sektörü çalışanların dün kentte başlattıkları iş bırakma eylemini iki gün daha sürdürecekleri belirtildi. Hastanelerde başta acil servisler olmak üzere nöbetçi sağlık personelinin bulunduğu herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı kaydedildi.

FOTOĞRAFLI