Tolga YILDIRIM/ ANTALYA, () - ANTALYASPOR, tesislerinde bu sezon gerçekleştirdiği ilk antrenmanda taraftar Eto’o’ya baklava ikram etti. Antrenör Yusuf Şimşek, her maça kazanma isteğiyle sahaya çıkacaklarını belirterek Gençlerbirliği maçında üç puan parolasıyla oynayacaklarını söyledi.
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına başladı. Hasan Subayı Tesisleri’nde sezonun ilk antrenmanına çıkan kırmızı beyazlı takıma taraftar yoğun ilgi gösterdi. Antrenman saati öncesi saha kenarında tezahüratlara başlayan taraftar Kamerunlu golcü Eto’o’nun antrenmana çıkmasıyla büyük coşku yaşadı. Kamerunlu golcü ‘Deliler gibi aşığız sana Samuel Eto’o. I love you Eto’o’ tezahüratı yapan taraftara selamlayarak, cevap verdi. 
TARAFTARDAN YOĞUN İLGİ 
Antrenör Yusuf Şimşek, antrenman öncesi saha ortasında futbolcularıyla mini toplantı yaptı. Daha sonra bir grup taraftar, kırmızı beyazlı takımı yanına çağırarak baklava ikram etti. Taraftarın taşıdığı tepsiden baklavayı alan Diarra, önce Erman ardından da Eto’o’ya ikram etti. Taraftarın tekrar ikram etmesi üzerine Eto’o ikinci baklavayı da yedi. Antrenmana koşuyla başlayan kırmızı beyazlı takım, top kapma ve pas çalışması yaptı. Isınma hareketlerinin ardından Antalyaspor’un antrenmanı sona erdi. Antrenmanda, sakatlı süren Chico ise takımdan ayrı çalıştı. Antrenmanı Kulüp Başkanı Gültekin Gencer ve yönetim kurulu üyeleri de izledi. 
MUTLULUĞU 3 GÜN DOYA DOYA YAŞADIK 
Antrenmanda gazetecilerin sorularını yanıtlayan antrenör Yusuf Şimşek, Medipol Başakşehir maçında kazanılan galibiyetten dolayı futbolcularını tebrik etti. Medipol Başakşehir maçında takımda kaleciden Eto’o’ya tüm futbolcuların istenilen taktiği sahaya yansıttığını aktaran Şimşek, galip geldikleri için mutlu olduklarını ve mutluluğu da 3 gün doya doya yaşadıklarını belirtti. Şimşek, sahada yaptığı mini toplantıda, futbolcularına Gençlerbirliği karşılaşmasını düşüneceklerini ve bugünden itibaren en iyi şekilde hazırlanmaları yönünde uyarıda bulunduğunu söyledi. 
SICAK HAVA AVANTAJ OLABİLİR 
Antrenör Şimşek, Gençlerbirliği maçına hazırlık çalışmalarını Antalya’da yapacaklarını belirtti. Sıcak ve nemli havadan futbolcularının performansının olumsuz etkilenmeyeceğine değinen Şimşek, rakip takımların kente daha sonra geleceği maçta aynı şartlarda oynayacakları için Antalyaspor’un avantajlı olabileceğine dikkati çekti. PAROLA 3 PUAN 
Antalyaspor olarak her maçta kazanmak isteğiyle mücadeleci oyun sistemini sahaya yansıtacaklarını vurgulayan Antrenör Şimşek, "Parolamız üç puan. Süper Lig’e yükselen takım olarak bu sezon ilk defa taraftarımızın karşısında oynayacağız. Taktiğimiz, oyun sistemimiz belli. Futbolcu kardeşlerimizin aynı mücadeleyi, kazanma hırsını sergileyerek, kazanabileceğimiz maçlardan bir tanesi. Rakiplerin ne oynadığı bizi ilgilendirmiyor" dedi.
ETO’O ADAM 
Gazetecilerin Eto’o hakkındaki düşünceleri ve performansını sorması üzerine antrenör Şimşek, "Eto’o için net olarak ‘adam’ diyebilirim. Futbolculuğunu tartışma gibi niyetimiz yok. Kişiliğiyle takımda ön plana çıkmış arkadaşımızdır. Bütün arkadaşlarıyla, hocalarıyla, çalışan personelle iyi geçiniyor. İlk maçta da gerekeni gösterdi. İnşallah bundan sonra da devam eder ve Antalyaspor’a puan ve puanlar kazandırır” diye konuştu. Şimşek, transferle çalışmalarına ilişkin soruya ise “Görüşmelerimiz sürüyor” diye cevap verdi. 

FOTOĞRAFLI