DİYARBAKIR- Silvan karayolunda polis panzerinin kamyonetle çarpışması sonucu şehit olan polis memuru 26 yaşındaki Adem Keleş’in cenazesi, memleketi Malatya’nın Darende İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şehit polis memuru Adem Keleş'in cenazesi dün gece memleketi Malatya'nın Darende İlçesi'ne getirildi. Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi morguna konulan cenaze bu sabah buradan alınarak, baba evinin bulunduğu Yavuzlar Köyü’ne getirildi. Şehidin babası Yaşar, annesi Naciye, ablası Hatice, ağabeyleri Hacı Hasan ve Cuma, kardeşi Mehmet Keleş ile nikah kıydığı, düğünleri için hazırlık yaptığı Sevcan İşleyen Keleş ve yakınları gözyaşı döktü. Helallik alınması ve dua edilmesinin ardından Adem Keleş'in cenazesi, köy meydanına getirildi.
İl Müftüsü tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası şehidin cenazesi Yavuzlar Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ardından saygı atışı yapıldı. Tabut üzerindeki Türk bayrağı ise Vali Süleyman Kamçı tarafından şehidin babası Yaşar Keleş’e verildi. Bayrağı öperek alnına koyan acılı baba Yaşar Keleş, "Vatan sağ olsun" diyerek gözyaşı döktü.
Şehit polis Keleş’in daha önce sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı yazılar ise yürekleri dağladı. Profil resmine 'Şehitler ölmez' yazan şehit polisin, Hz. Ömer’in 'Sabır boyun eğmek değil, mücadele etmektir' sözünü de paylaştığı görüldü.

FOTOĞRAFLI