KASTAMONU (AA) – Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, kapı üreticilerinin uluslararası piyasada rekabet edebilmesi için hazırladıkları ''Dünyanın Kapısını Üretiyoruz Projesi"nin Ekonomi Bakanlığınca destekleme kapsamına alındığını açıkladı. 

Ekşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosyalı kapı üreticilerini Kapı Sanayicileri Derneği (KAPI-DER) çatısı altında topladıklarını söyledi. Üreticilerin uluslararası piyasada rekabet edebilmesi için ''Dünyanın Kapısını Üretiyoruz Projesi"ni hazırladıklarını dile getiren Ekşi, Ekonomi Bakanlığının dış fon kaynaklarından faydalanmak istediklerini ifade etti.

Projenin bakanlık tarafından desteklenme kapsamına alındığını anlatan Ekşi, "Projenin kabul edilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Söz konusu destekle yüzde 75'i Ekonomi Bakanlığı tarafından karşılanmak üzere tasarım ve markalaşmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek. Ayrıca ulusal ve uluslararası sektörel fuarlara katılım sağlanması, alım heyeti organizasyonlarının gerçekleştirilmesi gibi ihracatı geliştirmeye yönelik birçok faaliyet gerçekleştirilmesi mümkün olabilecek" dedi.

Ekşi, Tosya Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesiyle ahşap sektöründe büyüme yaşandığını söyledi. Üretimin ve ihracatın artırılmasının hedeflendiği projenin başarıya ulaşmasının uluslararası platformda da söz sahibi olmaya imkan sağlayacağına dikkati çeken Ekşi, yılda 3 milyon kapının üretildiği Tosya'dan Irak, Nijerya ve Belçika başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yaptıklarını sözlerine ekledi.