AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya mutlaka kanser merkezi kurulması gerektiğini dile getirdi.
Çalık, beraberinde AK Parti’li Belediye meclis üyeleri ile birlikte Malatya Tabipler Odası’nı ziyaret etti. Burada Oda Başkanı Prof.Dr. Ahmet Kızılay ile görüşen Çalık, AK Parti’nin 12 yıllık iktidarı sürecinde en önemli mihenk taşlarından birisinin de sağlık olduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarının verdiği destekle Türkiye’deki vatandaşların sağlık hizmetlerindeki memnuniyetini arttırdıklarını belirten Çalık, “Sağlıktaki memnuniyet eğer yüzde 80’lere çıkıyorsa Hükümetin ayırdığı bütçeyle, beyaz önlüklü doktorlarımız başta olmak üzere sağlık çalışanlarının sağlığa yaptığı katkılardan dolayıdır” dedi.
Sağlık camiasında çalışan herkese teşekkür ettiğini söyleyen Çalık, Malatya’ya Kanser Merkezi kurulması gerektiğini dile getirdi. Çalık, bunun içinde siyasiler olarak gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi.
Malatya Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise, Çalık’ın da bir sağlıkçı olması nedeniyle aslında üyeleri sayıldığını belirterek, Malatya’da bir kanser merkezinin açılmasının her zaman hayalleri olduğunu söyledi. Bu merkezin Malatya’da açılması yönünde siyasilerden destek beklediklerini belirten Kızılay, Tabipler Odası olarak Malatya’da bu merkezin açılmasına her zaman destek vereceklerini söyledi.
Kızılay ayrıca, sağlık çalışanlarına 5 yıla 1 yıl yıpranma payı verileceğini, ancak bu tasarının da halen meclisten geçmediğini, 14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlık çalışanlarının iki bayram birden yapmak istediklerini belirterek bu yasasının çıkması yönünde Çalık’tan destek istedi.