Hizmet içi eğitim seminerlerini aralıksız sürdüren Altınordu Belediyesi tarafından, belediyenin dışa açılan penceresi olarak görülen zabıta personeline ‘Kişisel Gelişim ve Etkili İletişim’ konulu seminer verildi.
Zabıta Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen seminere Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, belediye birim müdürleri ve çok sayıda zabıta personeli katıldı. Altınordu Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından organize edilen Semineri Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü İletişim Uzmanı Şule Ataseven Aksoy yönetti.
Zabıtaların her gün onlarca vatandaş ve esnafla yüz yüze geldiklerini, karşılıklı diyalog halinde olduklarını ve zaman zaman da bu diyalogun her iki tarafı da olumsuz etkileyebilecek nitelikte olabileceğine dikkat çekilen seminerde, etkili iletişim kurabilmenin yolları anlatıldı. Seminerde bir konuşma yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, zabıta personelinin görevinin bilincinde olması, yapılan işi adaletli bir şekilde yapmaları onlara duyulan saygınlığı arttırır" dedi.
Başkan Tekintaş, açıklamasında “Altınordu Belediyesi’nin periyodik zamanlar içerisinde devam eden kurum içi eğitim seminerlerine devam ediyoruz. Farklı birimlerimiz kendi personellerine yönelik olarak gerçekleştirdiği bu seminerlerden olumlu sonuçlar alıyoruz. İnsan Kaynakları Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan bu eğitim seminerleri sayesinde zabıtalarımızın hem vatandaşla hem de esnafla daha etkili iletişim kurmalarını amaçlıyoruz. Altınordu Belediyesi olarak güler yüz ve karşılıklı iyi niyetle sorunların çözümünü hedefliyoruz" diye konuştu.
“DEĞİŞİMİ YAKALAYIN”
Olumlu düşünme, özgüven sahibi olma ve etkili iletişim kurabilmenin bireylerin hayatlarında çok önemli yeri olduğuna işaret edilen seminerde, zabıta personelinin çevredeki kişilerle kuracakları iletişimin zabıtaların vatandaş tarafından benimsemelerinde önemli rol oynayacağı vurgulayan İletişim Uzmanı Şule Ataseven Aksoy, pozitif düşünce gücünüzü kullanarak hayatınızdaki birçok şeyi olumlu yönde etkileyebilirsiniz. İnsan önce kendini değiştirmelidir. Değişimi yakaladığınızda, kendinize güvendiğiniz de ve hayatı olumlu bakış açısıyla değerlendirdiğinizde insanların size bakış açısı da değişecektir" tavsiyesinde bulundu.