BALIKESİRSPOR'un yeni yönetimi Altınordu ile oynanan iç sahadaki ilk maçta ahde vefa örneği sergiledi. Kırmızı-beyazlı yönetim kulübün ilk gol kralı "Kocapabuç" lakaplı Nevzat Kırceylan'a hizmetlerinin anısına plaket sundu. Kırceylan bu jesti için Başkan Feyyaz Çiftçi ve ekibine teşekkür etti. Yönetimin kalan iç saha müsabakalarında da geçmişte Balıkesirspor forması giymiş futbolcuları taraftarlarla bir araya getireceği açıklandı.

EV sahibi ekibin yöneticileri maçtan önce Hakem Mustafa Birincioğlu ve yardımcılarına Balıkesir'in simgesi Koca Saat'in maketlerinden hediye etti.

BALIKESİRSPOR'un yeni teknik direktörü Fikret Yılmaz ilk kez resmi bir maçta kırmızı-beyazlı takımın başında sahaya çıktı. Kayseri Erciyesspor karşılaşmasındaki kadroda fazla değişiklik yapmayan Yılmaz, Sankoh'un yerine Eray'a şans verdi.

BAL-Kes'te sakatlıkları sonrası ameliyat olan Yiğitcan Erdoğan ve Dilaver Güçlü ile kırmızı kart cezalısı Muğdat Çelik 18 kişilik kadroda yer almadı. Kaleci Ertuğrul, Ali Öztürk, Abdurrahman, Abdülhamit, Sankoh, Oğuzhan ve Uğur yedek kulübesinde görev bekledi.

ALTINORDU'da Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, Denizlispor maçında ilk 11'de görev verdiği Göksu'yu kulübeye çekerken, forvette Murat'a şans verdi. İzmir ekibinde sakatlığı bulunan Yener'in yerine ise Halil İbrahim, Sinan'ın yerine ise cezası biten Çağlar forma giydi.

BALIKESİRSPOR'dan Akhisar Belediyespor'a transfer olan Aykut Çeviker de mücadeleyi takip etti. Büyük başarılar yaşadığı Balıkesir'de eski dostları ve arkadaşları ile özlem gideren Aykut, cezalı Muğdat'la birlikte tribünde yer aldı.

ALTINORDU'nun 18 yaşındaki oyuncusu Cengiz Ünder, Balıkesir'de farklı bir heyecan yaşadı. Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde doğan Cengiz, büyüdüğü şehrin takımına karşı ilk 11'de sahaya çıktı. Altınordu'da sağ bek Uğur Arslan Kuru, eski takımına rakip oldu.

BALIKESİRSPOR yönetiminin bilet fiyatlarında indirime gitmesine karşın tribünler yine boş kaldı. Maraton tribününde yerlerini alan Onkolikler, maç öncesi tüm takımı tribünlere çağırıp alkışladı. Maçı yaklaşık 4 bin kişi izledi. Altınordu'nun yaklaşık 60 taraftarı da Şeytanlar'ı bu zorlu deplasmanda yalnız bırakmadı.

İKİ takım, Hz. Ali'nin "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" şeklindeki sözlerinin yer aldığı pankartla sahaya çıkarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.