GİRESUN (AA) - Giresun Emniyet Müdürlüğünce yürütülen "Yorulunca Mola Verin, Hayata Mola Vermeyin" projesine destek veren Görele Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki kontrol noktasında bayram tatili için memleketlerine giden sürücüleri durdurarak çay ve kahve ikramında bulundu.

Görele Emniyet Müdürü Nazım Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun Emniyet Müdürlüğünce yürütülen "Yorulunca Mola Verin Hayata Mola Vermeyin" projesine Görele Emniyet Müdürlüğü ekipleri olarak dört bayramdır destek verdiklerini söyledi.

Projenin amacının yolculuk edenlerin gitmek istedikleri yere daha sağlıklı şekilde ulaşmalarını sağlamak olduğunu belirten Şahin, "Ne yazık ki ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları çoğunlukla bayram önceleri ve sonraları meydana gelmektedir. Bizler de bu olası kazaların önüne geçmek adına Giresun Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen 'Yorulunca Mola Verin Hayata Mola Vermeyin' projesine katkıda bulunarak, ilçedeki kontrol noktasında bayram tatili için memleketlerine gitmekte olan sürücüleri durdurup çay ve kahve ikramında bulunduk" dedi.

Şahin, memleketlerine gelmek için uzun yolculuğa çıkan sürücülerin, kendi ve yanındakilerin can güvenliği için 10-15 dakika arayla mola vermesi gerektiğini ifade ederek, "Sürücülerimiz molalarını mümkünse araç içerisinde değil, araç dışında vermelidirler. Sürücülerimizin kendi ve yanındakinin can güvenliği için mutlaka mola vermesi gerekmektedir" diye konuştu.

Bayram tatili için İstanbul'dan Trabzon'a giden Hasan Balcı, aracı polis tarafından durdurulduğunda yol kontrolü yapıldığını ve cezai işlem uygulanacağını sandığını anlatarak, "İnsanlarımızın güvenliği ve dinlenmeleri için çok güzel ve yerinde bir proje. Emniyet mensubu arkadaşların samimi ve sıcakkanlı davranmaları projeye ayrı güzellik katmış. Kendilerini kutluyor, bu projenin diğer il ve ilçelerde de uygulanması gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.