İstanbul Bağcılar'da ailesiyle yaşayan Yusuf Türel (22), geçim sıkıntısı yüzünden 14 yaşında okulu bırakıp iş hayatına atıldı. Bir asansör şirketinde çalışan Türel, 5 yıl sonra usta yardımcısı oldu ve sevdiği kızla nişanlandı. Ailesine destek olan ve evlilik için para biriktiren Yusuf Türel, 2 yıl önce firmada asansör tamiri yapıyordu. Koruma kalkanının olmaması nedeniyle genç işçinin sağ el 4 parmağı koptu. Hastane hastane dolaşan Türel'in parmaklarındaki sinirler öldüğü için kopan parçalar yerine dikilemedi. Türel, çalıştığı firmanın kusuru olduğu gerekçesiyle bin liralık belirsiz alacak davası açtı. Mahkeme dava dosyasını bilirkişiye gönderdi. Bilirkişi raporunda Türel'in kopan 4 parmağı için alacağı tazminat miktarının 126 bin lira olduğu açıklandı. Türel'in avukatı Ersin Bozok, "Müvekkilim parmaklarının tedavi sürecinde bir başka acı gerçekle karşılaştı" dedi.

EVLİLİK PARASI VARDI
Kopan parmaklarının tedavi sürecinde Yusuf Türel'in kan kanseri olduğu ortaya çıktı. Hayalleri yıkılan Türel'i evlenmek üzere olduğu nişanlısı da terk etti. Evlilik için biriktirdiği parayı ise tedavisine harcadı. Uzun süredir hastanede tedavi gören Türel'in ihtiyacı olan ilik ise 4 yaşındaki kardeşi Murat Türel'den alındı. Kardeşinden alınan ilikle tekrar hayata tutunan Yusuf Türel, "Parmaklarımın yokluğuna alışamadan kanser olduğumu öğrendim. Hayatım değişti. Her şeyimi kaybettiğimi sandım. Evleneceğim kız beni terk etti. Saçlarım döküldü. Zayıfladım. Fakat onca acıya rağmen yüzümdeki gülümsemeyi hiç kaybetmedim. Kardeşimin iliği sayesinde hayata tekrar merhaba dedim" diye konuştu.

'İLACIM GÜLMEK'
Tedavi süresince moralini yüksek tuttuğunu belirten Türel, "Sürekli gülüyorum. Çünkü benim ilacım bu. Bu yenilmeyecek bir hastalık değil. Yeter ki güçlü kalmayı başaralım. Bütün hastalar hayata gülümsemeli" dedi. Türel, hastanede geçirdiği sürede şiir de yazdığını, eserlerini bir kitapta toplayacağını söyledi.

Kaynak: Sabah