Yunanistan bu sabah 09:10'da 6.7'lik depremle sallandı. Deprem Yunanistan'ın batısında bulunan İyon denizindeki Lefkada adasının 25 kilometre batısında meydana geldi. Depremden sonra şu ana kadar bir kişinin hayatını kaybettiği biliniyor.

Depreme en yakın yerleşim birimi Yanya kenti.. Yunanistan'ın batısında 70 bin nüfuslu olan Yanya kentinde daha çok Arnavut kökenliler yaşıyor.

Depremin büyüklüğü ile ilgili de farklı kaynaklardan farklı rakamlar geliyor. Bazı kaynaklar depremin büyüklüğünün 6.8 olduğunu öne sürerken bazı kaynaklar ise 6.5 olduğunu iddia ediyor..

Korkutan depremler dün akşam Marmara Denizi'ndeki 4.2'lik sarsıntıyla başlamıştı. Bu sabaha karşı da Ege Denizi sallandı. Ege Denizi'nde saat 05.00'da Richter Ölçeği'ne göre 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Dün akşam ve bu sabah İstanbul ve Türkiye'yi tedirgin eden Marmara ve Ege depremlerinin ardından korkutan bir haber de komşu Yunanistan'dan geldi. Yunanistan'da 6.7 şiddetinde bir deprem kaydedildi. Deprem denizin 11 kilometre derinliğinde meydana geldi. Depremin merkezi Yanya'nın 106. km güneybatısı. Deprem Başkent Atina'ya 285 kilometre uzaklıkta yaşandı.

DEPREMDE 1 KİŞİ ÖLDÜ

Yunan medyası, Mora Yarımadası'nın kuzeyinden Yanya bölgesine kadar geniş bir alanda hissedilen depremde, Lefkada'da yıkılan evin altında kalan bir kadının cesedine ulaşıldığını duyurdu. Deprem nedeniyle Lefkada adasında halk panik içinde sokağa çıkarken, bazı yerlerde kısa süreli elektrik kesintileri yaşandığı ve okulların tatil edildiği bildirildi.

BU SABAH EGE 05.00'TE 4.2 İLE SALLANMIŞTI

Dün akşam İstanbul'da yaşanan 4.2'lik depremin ardından bu sabah da Ege'de yaşanan sarsıntı korkutmuştu. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre, Ege Denizi'nde saat 05.00 'da Richter Ölçeği'ne göre, 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 12.01 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin en yakın yerleşim yerine uzaklığının ise Çanakkale ilinin Gökçeada Uğurlu köyüne 152 km olarak ölçüldü. Depremde herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı.

İSTANBUL BEŞİK GİBİ...

Dün akşam saatlerinde Marmara Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin akabinde 3.1 ve 3.4 büyüklüklerinde iki sarsıntı daha yaşandı. Deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi. Deprem İstanbul ve çevresinde hissedildi. Geceyi tedirgin geçiren İstanbullular saat 04:17 civarında Avcilar ilce merkezinin 17 km güneyinde gerçekleşen 3.1'lik sarsıntıyla uyandı.

MARMARA'DA 06.36'DA 3.2

Sabah 06:36 sularında ise Marmara Denizi'nde 3.2 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi.

MARMARA'DAKİ DEPREM NE ANLAMA GELİYOR?

İTÜ'den Prof. Dr. Okan Tüysüz, dün akşam Marmara'da yaşanan deprem için şunları söyledi:

"Kuzey Anadolu Fayı'nın Marmara içindeki uzandığı bölgede.

17 Ağustos 1999'da Marmara'nın doğusunda bir fay kırılmıştı. 1912'de batısında. İkisinin ortasında kırılmamış bir fay parçası var.

Bu fayın üzerinde büyük bir deprem bekliyoruz. Burada bir deprem olursa Marmara çevresi ciddi hasar alır. Dün akşamki deprem bir öncü deprem değil.

FAY AKTİF, KIRILMALAR BAŞLADI

Ancak bu depremin varlığı bize şunu söylüyor. Marmara Deniz içindeki fay aktiftir. Yavaş yavaş kırılmaları başlamıştır.

Bu fayın hareketli olduğu, bunun üzerinde büyük deprem beklentisinin boşa olmadığını işaret eden bir deprem"