Ayrılık, 34 yıl önce eşiyle anlaşamayan Hülya Bilge’nin boşanmasıyla başladı. Babaevine dönen Hülya Bilge, daha sonra ailesiyle de sorun yaşadı. 3 aylık oğlu Kerim’i ailesine bırakan Hülya Bilge, bir daha baba evine dönmedi. 29 kadın sığınma evi değiştiren, yıllarca sokaklarda da yaşayan Hülya Bilge, menenjit hastalığına yakalandı. Hülya Bilge, son olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü’ne bağlı bir kadın sığınma evine yerleşti. 

Buradaki çalışanlara oğlundan bahseden Hülya Bilge, 34 yıldır görmediğini ifade ederek, yaşadığı hasretini paylaştı. Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri de polis yardımı ile Hülya Bilge’nin ayrıldığı eşinin nüfus kayıtlarından oğluna ulaşmaya çalıştı. 34 yıllık hasret, polisin Hülya Bilge’nin Bursa’da yaşayan oğluna ulaşmasıyla son buldu. 




'BİR DAHA SENİ BIRAKMAM'

Kerim Altınışık ile anne Hülya Bilge, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasında buluştu. Oğlunu görünce gözyaşlarını tutamayan Hülya Bilge, çok kötü şeyler yaşadığını ve yıllarca sokaklarda kaldığını anlattı. Oğluna sarılan Hülya Bilge, "Bir daha seni bırakmam" diyerek gözyaşı döktü. 

Annesine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan, evli ve iki çocuk babası fabrika işçisi Kerim Altınışık da yıllarca gerçek annesini bilmediğini anlattı. Anneannesinin ve dedesinin yanında büyüdüğünü dile getiren Kerim Altınışık, "Ben 16 yaşıma kadar anneannemi anne, dedemi de baba biliyordum. Onlar öldükten sonra gerçeği öğrendim. Sonra yıllarca, 15 yıl boyunca ben de sokaklarda kaldım. Ama hiçbir kötü alışkanlığım olmadı" dedi. 

Oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Hülya Bilge, oğlunun eşi Hacer Altınışık ve iki torunuyla hasret giderdi. Kendisinin de zor bir hayatı olduğunu söyleyen Kerim Altınışık, bundan sonra annesini hiç bırakmayacağını ve birlikte yaşayacaklarını ifade etti. 




OĞLU VE TORUNLARINA KAVUŞTU

Anne oğulun birbirlerine kavuşmasına aracılık eden Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, parçalanmış ailelerin çocuklarının da zorluklar yaşadığını söyledi. Polis aracılığıyla Kerim Altınışık’ı bulduklarını söyleyen Konan, "Hülya Bilge yaklaşık 15 gündür Manisa’da kadın sığınma evinde kalıyordu. Bundan önce de 29 kadın sığınma evinde kalmış. Eşinden ve ailesinden ayrıldıktan sonra hayatı sokaklarda geçmiş. Bundan dolayı da psikolojisi bozulmuş. Bir süre Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görmesini sağladık. Şimdi de oğluna, torunlarına kavuştu" diye konuştu.




DHA