GEBZE (Kocaeli) ) - CHP Kocaeli Milletvekili ve birinci sıra adayı Fatma Kaplan Hürriyet, Gebze ve Çayırova ilçelerinde yaptığı kapalı salon toplantılarında yaptığı konuşmada, "Çözüm süreci ölüm süreci haline geldi" dedi.  
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Gebze ve Çayırova ilçelerindeki  seçim çalışmalarına Gebze ilçe Başkanı Yakup Yılmaz, Çayırova ilçe Başkanı Selahattin Kaya ve kalabalık bir partili grubu da katıldı. Esnaf ve ev ziyaretlerinde bulunan Fatma Kaplan Hürriyet,  Çayırova Balkan Türkleri Derneği, Gebze Rumeli Türkleri Derneği ve Gebze Balkan Türkleri Derneği’nde kapalı salon toplantısı yaparak konuştu. Burada çözüm süreci ile ilgili görüşlerini açıklayan ve elinde Habur sınır kapısından otobüslerle Türkiye'ye giriş yapan PKK'lı teröristlerin karşılanma fotoğraflarını gösteren Hürriyet, “Çözüm süreci içerisinde kapalı kapılar ardında bir sürü anlaşma yapıldı, sözler verildi. Habur sınır kapısında teröristleri kahraman ilan ettiler. Bize o görüntüleri kim yaşattıysa, 7 Haziran’dan sonra hortlayan terörün sebebi de onlardır. Maalesef bugün çözüm süreci ölüm süreci haline geldi. Onlar ise hala savaş dili kullanıyor ve bedelini vatandaşımız ödüyor. O mayınlar döşenirken bizi yönetenler neredeydi? Bunu vatandaşımız sorgulamak zorunda” dedi.
“YARGILANMAKTAN KORKUYORLAR”
Konuşmasına devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Sadece bir aileyi korumak için koalisyon masasını dağıttılar ve yeniden seçim kararı aldılar. Üstelik bize hükümet kurma görevi bile vermediler. Hükümeti kursaydık sorunların çözümü için kararlı adımlar atar ve çözerdik. Bunu bildikleri için bize hükümet kurma görevi vermediler. Yargılanmaktan korkuyorlar” dedi.
AK Parti’nin proje partisi olduğunu söyleyen Hürriyet, “Recep Tayyip Erdoğan ‘Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanıyım’ dediği zaman, ne kadar muhalefet ettiysek, o kadar tepki aldık. Ama o gün ne söylediysek haklı çıktık. Tüm bu olanlara karşılık ülkeyi kaostan nasıl çıkaracağımızı da iyi biliyoruz. Ama bunun için desteğe, bizimle beraber mücadele edecek vatansever insanlara ihtiyacımız var” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI