SAMSUN (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un Mali asıllı Fransız forvet oyuncusu Famoussa Kone, lig sonunda gol kralı olmayı hedefliyor.

Sezon başında Fransa'nın 1. Lig takımlarından Bastia'dan olarak gelen ve oynadığı 8 maçta 4 gole imza atan Kone, Samsunspor'da oynamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Kone, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun'u ve Samsunspor'u çok sevdiğini dile getiren Kone, ilk kez Fransa dışında bir takıma transfer olduğunu kaydetti.

Bu sezon oynadığı maçlarda gol atamasa bile takımının puan kazandığına dikkati çeken Kone, "Benim açımdan sevindirici bir şey. Şansız bir şekilde Trabzon 1461 maçında kırmızı kart gördüm. 3 maç ceza aldım ve oynayamadım. Bu maçlarda puan kayıpları yaşadık. Hem takımım hem de benim açımdan kötü oldu. Umarım bu tür bir şeyi  bir kez daha yaşamam" dedi.

Samsunspor'un kariyeri açısından önemli bir yer olduğunu belirten Kone, "Bu yıl belirli gol sayısını hedeflemiyorum ama atabileceğim kadar gol atarak ligin gol kralı olmak istiyorum" diye konuştu.

- Fransa'daki terör saldırısı 

Kone, ailesinin Fransa'da yaşadığı anlatarak, "Fransa'daki terör saldırısını öğrendiğim an ailemi aradım. Hepsi çok iyi. Şu an bazı karışıklıklar var ama her şeyin kısa zamanda düzeleceğine inanıyorum. Yaşanan olay nedeniyle çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.