Serhan TÜRK, Astana- GALATASARAY Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve sarı-kırmızılı futbolcu Yasin Öztekin, Astana maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Astana'da bulunan Sarkaya Bisiklet Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına katılan Hamzaoğlu şöyle konuştu:

"Kazakistan'da olmaktan son derece mutluyuz. Misafirperverliklerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Astana takımını da tebrik ediyorum. Çok kısa zamanda çok iyi yerlere geldiler. Bizim bir kaç sakatımız iyileşti, bu bizim için önemli. Selçuk ve Chedjou'nun iyileşmesi ve kadroya aday olması sevindirici. İki oyuncumun oynayıp oynamayacağını maç öncesi karar vereceğim.

Üç puan için oynayacağız .Ama Astana takımını da küçümsememek gerekir. Takım oyununu iyi oynuyorlar. En önemli silahımızın sabır olacağını düşünüyorum. Beraberlik ikinci düşüncemiz.

Oyuncular her maça aynı şekilde çıkamayabilir. Çeşitli çevresel etkenler var bunun için. Yarın Şampiyonlar Ligi maçı oynadığımızı unutmayacağız. Karşımızda saygı duyulması gereken bir takım var. İyi bir takıma karşı iyi oynamak istiyoruz.

Moral olarak iyi durumdayız. Ama kolay bir süreçten geçmedik. Kulübümüz için iyi işler yapıyoruz. İşimizle ön plana çıkan adamlarımız. Bugüne kadar böyle yaptık. İşimizle eleştirilere cevap vereceğiz. Allah bizi mahcup etmesin.

Astana takımının 6 oyuncusu milli takımda oynuyor. Ve onlarla maçımız hep zor geçti. Kolay bir maç olmayacak. Kazanmak için ne gerekiyorsa öyle bir anlayış içinde olacağız. Zaman zaman oyunu genişleteceğiz. Bazen daraltacağız. Bir hazırlıklarımızı galibiyet için yaptık.

Sahasında etkili bir takım Astana. İki takım da ilk maçlarını kaybetti. Bu oynayacağımız maçı daha da zor kılıyor. Galatasaray'a yakışan bir şekilde mücadele edeceğiz.

Astana'nın takım oyunu gördükten sonra güçleri bizi şaşırtmadı. Benfica ve biz ikincilik için aday olarak belirlemiş otoriteler. Ama daha yarışın başı. Herkes bu grupta favori. Astana da bu gruptan çıkabilir. Alıştığımız düzende sahaya çıkacağız. Ama maç içinde her şey değişebilir.

İklim ve hava şartları bizi olumsuz etkilemez. Stada gelenlere yarın keyifli maç izletmek isteriz. Türk derbisi diyebilir miyiz bilemiyorum ama bakacağız.



Sarı-Kırmızılıların yıldızı Yasin Öztekin ise şu ifadeleri kullandı:

"İlk defa suni çimde oynayacağız. Kolay geçmeyecek. Yaptığımız antrenman iyi geçti. Saha çok sert ama kramponlarımızı ona göre ayarladık. Maçtan iki gün önce gelmemiz bizim için avantaj oldu. İki antrenman yapmış olduk. Bu bize avantaj sağlayacaktır. Suni veya normal çim fark etmez. Hepsinde kendimizi gösteririz. Son maçta hocamın görev verdiği bölgede iyi oynadım. Yine hocam hangi mevkii de yer verirse elimden geleni yapacağım.

Sezona iyi başlamadık. Kötü başlangıcımız Atletico Madrid maçına da yansıdı. Son iki maçı kazanarak buraya moralli geldik. Eğer gruptan çıkmak istiyorsak Astana'yı yenmemiz gerekir. Bunu da yapacağız.

Galatasaray taraflarını her yerde görmek bizi mutlu ediyor. Astana'yı daha önce duymamıştım ama şimdi onlarla oynayacağız. Çok iyi bir kaç oyuncusu var. İşimizi ciddiye alıyoruz. İnşallah elimizden geleni yapacağız. Galatasaray'da bütün oyuncular tehlikeli. Tabii ki hepimiz oyuncuyuz ama yine söylüyorum hepimiz tehlikeliyiz. Astana'dan bireysel oyuncuları takip etmedim. Ama takım oyununu takip ediyorum. Onlar takım oyununu iyi oynuyorlar ve buna karşı da önlemimiz olacaktır."