CHP Gaziantep İl Başkanı Akif Ekici, Nizip İlçe örgütünü ziyaret ederek, ilçe yönetimi ile bir araya geldi.
İlçe başkanlık binasında, İlçe kongreleri öncesinde bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi. 22 Ağustos-5 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ilçe kongreleri, 12 Eylül-03 Ekim tarihleri arasında da gerçekleşecek olan il kongresi dolayısıyla seçimlerin demokratik ve adil bir şekilde gerçekleşmesi konusunda büyük hassasiyet gösterdiklerini belirten Ekici, yaptığı açıklamada, Türkiye’ye demokrasiyi getirmiş partinin CHP olduğunu belirtti.
Ekici, demokrasinin en güzel meyvelerinden olan, demokratik seçimlerle de il ve ilçe kongrelerinden daha güçlü çıkacaklarını belirtti.
Ekici, sözlerini şöyle devam etti:
"Örgütlerimizin genel seçimler sonrasında heyecanla bekledikleri kongre takvimi ile birlikte çalışmaları yakından takip ederek sürecin en demokratik şekilde gerçekleşmesi için görüşmelerimizi yapıyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7 Haziran seçimleri sonrasında halkımızın vermiş olduğu mesajını doğru algılaması ve hükümetin kurulması konusunda göstermiş olduğu sorumlu siyaset anlayışına rağmen geçen 35 günlük zaman zarfında diğer partilerin olumlu ve yapıcı bir yaklaşım göstermemesi bizce niyetlerin halis olmadığının en bariz ifadesidir. Dün Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu arasında geçen koalisyon görüşmelerinden olumlu bir sonuç çıkmayacağını daha önceki açıklamalarımda da belirtmiştim. Görüşme sonucunda randevu çıktı ve Perşembe- Cuma günü yeni bir görüşme sağlanacağı açıklandı.
Doğrusu, bu görüşmede iki taraf uzlaşmış olsalardı dahi, AK Parti heyeti çıkıp biz uzlaşı sağladık diyemezlerdi, çünkü hepimizin bildiği gibi AK Parti’nin bu tür kararını onaylaması gereken bir cumhurbaşkanı var. Kısacası tabloya baktığımız zaman muhataplarımızın top çevirerek, uzatmalara oynadıkları gözlerden kaçmıyor.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7 Haziran’dan bugüne kadar göstermiş olduğu samimi ve sorumlu politikası suistimal edilmemeli ve biran önce hükümet kurulmalıdır."