Bartın Amasra Lisesi öğrencileri ‘Başarı için Konuşmak’ projesi kapsamında Fransa’ya gidiyor.
Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları merkezi Başkanlığı Hayat boyu Öğrenme ve Gençlik Programları kapsamında, Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Talking4Success” (Başarı için Konuşmak) başlıklı Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi kapsamında Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencileri projenin beşinci hareketliliğini gerçekleştirmek için 20-26 Şubat tarihleri arasında ortak kurumlarının bulunduğu Fransa’ya gidecek.
2 yıldan beri yürütülen proje mesleki yabancı dil’in en pratik şekilde öğretilmesi ve öğrenilmesiyle ilgili olup Hollanda, İngiltere, Türkiye, Fransa, Portekiz ve İspanyada ki kurumlarla işbirliği içerisinde yürütülüyor.
Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Serhan Koyuncu, projelerinin ikinci yabancı dili öğrencilere daha etkili bir biçimde nasıl öğretebileceklerinin yolunu ararken bu projeye dahil olduklarını ve şimdiye kadar Hollanda,İspanya ve İngiltere hareketliliklerini tamamladıklarını belirtti.
Proje kapsamında kendi okullarında Mesleki İngilizce’yi daha etkili öğretebilmek olduğunu vurgulayan Koyuncu, öğrencileri motive edip derse katılımlarını sağlamak için sosyal paylaşım sitesinde “Talking4success” adında bir grup kurduklarını ve bu grupta Mesleki İngilizce ile ilgili öğrencilerinin hazırlamış oldukları video ve görselleri paylaştıklarını açıkladı.
Yabancı dilin yanı sıra böyle bir projeye dahil olarak şimdiye kadar 14 öğrencilerini yurt dışına çıkarma şansını yakaladıklarını vurgulayan Serhan Koyuncu, proje sayesinde öğrencilerin derslere ilgisinin arttığını,farklı kültürlerle paylaşımda bulunma fırsatı elde ettiklerini belirtti.
Proje kapsamında Mart ayında Portekiz hareketliliği yapılacağı öğrenilirken, proje bu yıl haziran ayında son bulacak ve Türk Ulusal Ajansına sonuç raporu sunulacak.