RİZE (AA) - Hentbol Kadınlar Avrupa Kupa Galipleri Kupası 2. tur rövanş maçında, evinde İsveç'in Skuru IK takımını 32-20 mağlup ederek 3. tura yükselen Ardeşen Gençlik'in antrenörü Hikmet Vurgun, muhteşem seyirci desteğiyle 12 sayılık farkı bularak tur atlamayı başardıklarını söyledi.

Vurgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk maçta deplasmanda özellikle ilk yarıda kötü bir oyun ortaya koyduklarını, 5 sayı farkla kaybederek turu zora soktuklarını belirtti.

Saha ve seyircileri önünde 60 dakika boyunca iyi mücadele etmek zorunda olduklarını ifade eden Vurgun, "Kızlarımız bunu maç boyunca başardı. Emeklerine, alın terlerine sağlık. Muhteşem bir taraftarımız var, her zaman yanımızdalar, 12 sayılık farkı onların desteğiyle bulduk. Hem defansta hem hücumda bize sonsuz destek verdiler. Maç boyunca taraftarımızın desteğiyle oyundan kopmadık, kontrolü sürekli elimizde tuttuk. Taraftarımızın desteği olduğu müddetçe daha ileriye gideceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Takıma her kesimin çok ciddi anlamda sahip çıktığını kaydeden Vurgun, "Maddi ve manevi anlamda her kesimden destek görüyoruz. Bu destek bizi daha da güçlendiriyor. Elbette zorlandığımız zamanlar olacak. Düştüğümüz zaman kalkıp devam etmek bizim işimiz. İnşallah bundan sonrada ayağa kalkmayı başarıp yola devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Vurgun, galibiyete sevinirken Neslihan Yakupoğlu'nun sakatlanmasına üzüldüklerini belirterek, yapılacak tetkiklerin ardından Neslihan'ın sağlık durumunun netlik kazanacağını sözlerine ekledi.

Takım kaptanı Perihan Topaloğlu ise maça 5-0 geride başladıklarını bildiklerini ifade ederek, "6 sayılık farkı yakaladıktan sonra saha içerisinde oyuncu arkadaşlarımızla maçın yeni başladığını konuştuk. Bu maçı çok istedik ve bunun için çok çalıştık. Taraftarımızın çok büyük desteği vardı. Onları çok seviyoruz, taraftar bizi her zaman bir adım ileriye taşıyor. Bir sonraki tur çok daha iyi olacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

- 3. turda rakip Danimarka temsilcisi

 

Rize temsilcisinin 3. turda mücadele edeceği rakip belli oldu.

"Dişi Atmacalar" Danimarka'nın güçlü ekibi Team Esberg ile eşleşti. Ardeşen Gençlik 3. tur ilk maçını deplasmanda, rövanşı ise evinde oynayacak.