Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Milas Şubesi, uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu adına dikilen anıt çınara karanfil bırakarak andı.
24 Ocak 1993’te bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy, Milas’ta düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı. Etkinlikler Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi’nin Adalet ve Demokrasi Haftası dolayısıyla Atapark’ta gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla başladı.
Uğur Mumcu, Muammer Aksoy gibi cumhuriyet aydınlarını andıklarını belirten ADD Milas Şube Başkanı Süleyman Koç, bir dönem ardı ardına işlenen suikastlara dikkat çekerek; “1980 yılında Amerikalıların ‘bizim çocuklar’ dedikleri kişiler tarafından yapılan darbe ülkemizin üzerinden bir silindir gibi geçti. Ülke derin bir karanlığa ve sessizliğe bürünmüştü" dedi.
Basın açıklamasına katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, CHP Milas İlçe Teşkilatı Başkanı Suat Özcan, Cumhuriyet Kadınları Derneği Milas Şubesi Başkanı Gülden Sökelioğlu, meclis üyeleri ve vatandaşlar, açıklama sonunda Atapark’taki Uğur Mumcu adına dikilen anıt çınar önüne karanfil bıraktı.
Etkinlikler CKD Milas Şubesi’nin organize ettiği ‘Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek…’ isimli belgesel gösterimiyle sona erdi.