ARAMA Kurtarma Derneği'nin (AKUT) 'Fay Hattında Bisikletle 1500 Kilometre' Projesi kapsamında Erzurum'dan yola çıkan bisikletçiler İzmit'e ulaştı. Kuzey Anadolu Fay Hattı boyunca pedal çeviren AKUT üyesi 5 bisikletçi Kocaeli AKUT ekibi tarafından kent girişinde karşılandı.
Farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir proje ile yola cıktıklarını söyleyen ekip lideri Hakan Korkut, "Kuzey Anadolu Fay Hattından geçerek farkındalık yaratmayı düşündük. 17 Ağustos tarihinde Yalova'da olmayı planlıyoruz. Geçtiğimiz güzergahlarda afiş ve broşür dağıtıp seminerler verdik.
Bisikletçilerden 53 yaşındaki öğretmen Derya Keçeçi de zorlu bir etabın sonuna doğru yaklaştıklarını söyleyerek, "Kuzey Anadolu Fay Hattı boyunca Yalova'ya kadar gidecegiz. Depremi unutmadık ve unutturmayacağız. Amacımız toplumun deprem konusunda bilinçli olmasıdır" dedi.
Parkurda bin 500 kilometre pedal çevireceklerini söyleyen bisikletçilerden Mehmet Murat "AKUT ekibi olarak Erzurum 'dan başladığımız etabımızı 11 etap sonrasında Yalova'da sonlandıracağız. 17 Ağustos büyük Marmara depreminin yıl dönümü olan günde basın açıklamasıyla etkinliğimizi sonlandırmak istiyoruz. Depremin hayatımızın içinde olduğunu ve hiçbir zaman unutmamamız gerektiğini, depremle ilgili tedbirleri almadan hayatımıza devam etmememiz gerektiğinin unutmamalıyız" dedi.
FOTOGRAFLI