Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, Anadolu bankacılığı misyonu ile kuruluştan bu yana üretenin yanında yer aldıklarına dikkat çekerek, “Adana’nın üretenlerinin geleceğe daha da güvenle bakabilmesi için elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.
Şekerbank, ‘Üreten Anadolu Buluşmaları’ etkinliği kapsamında Adana’da iftar yemeği verdi. Burada konuşan Yıldız, Adana’da 1950’lerde tarıma dayalı tekstil ve bitkisel yağ sektörleri ile başlayan sanayileşme sürecinin, zaman içerisinde çeşitlilik kazanarak tüm sektörlerde yayılım gösterdiğini kaydederek, “Kuruluş misyonu tarımın ve yerel kalkınmanın finansmanı olan bir banka olarak, 40 yıldır Adana’nın tarımdaki gelişimine, sanayisine katkı sunmaktan dolayı mutluyuz” dedi.
Anadolu bankacılığını misyon edinmiş bir banka olarak, Türkiye’nin topyekün kalkınmasında, üretime dayalı büyümenin önemine inandıklarını dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:
“Küresel kriz sonrasında, ülkelerin üretim ve harcama dengesini daha ciddi şekilde yönetmesi ve ibrenin daha fazla üretim tarafına kayması gereken bir döneme giriyoruz. 62 yıl önce üretimi desteklemek için kurulmuş bir banka olarak, bu tablo ortadayken, bugün de, üretenin yanında olmak bizim asıl işimizdir. Adana’nın üretenlerinin geleceğe daha da güvenle bakabilmesi için elimizden gelen desteği vermeye hazırız.”
Tarım, sanayi ve hayvancılık sektörlerindeki gelişiminin yanı sıra, petrolü Türkiye üzerinden dünya pazarına ulaştırmada en önemli güzergah olduğu kabul edilen Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattının Ceyhan’dan denize açılıyor olmasının, bu bölgede enerji ve petro-kimyayı da ön plana çıkarttığını vurgulayan Yıldız, Yumurtalık Serbest Bölgesi’nin de, gemi üretimi için cazip bir bölge haline geldiğini söyledi. Yıldız, dokumaya elverişli maddeler ve bunlardan mamul eşyanın en önemli ihracat grubunu oluşturduğu ilde, ihracattaki artışın da devam ettiğini aktararak, “Adana’nın geleceğinde tarım ve tarıma dayalı sanayi en stratejik sektörler olarak öne çıkıyor. Bir yandan ürün yelpazesini geliştirmek, diğer yandan Adana’da yetiştirilen tarım ürünlerini burada işleyerek sanayi ürünü haline getirip ihraç etmek hedefi bulunmaktadır. Bu hedefe destek vermeye hazırız. İhracatın daha da artması için firmalarımıza ücretsiz dış ticaret danışmanlık hizmetleri vermeye talibiz. Bu güzel ilimiz ayrıca, taşıdığı potansiyel dolayısıyla gelecekte madencilik sektöründe de söz sahibi olabilecektir. Gelin, Adana’daki üretimi, ihracatı birlikte artıralım. Şekerbank olarak, yarattığı ekonomik katma değer ile 5-6 yılda kişi başına düşen gelirini iki katına çıkarmayı başaran Adana’nın, tarımda, sanayide daha da öne çıkması için üstümüze düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.
Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız’ın ev sahipliğindeki iftara, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayi Odası Zeki Kıvanç, Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, Şekerbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Orhan Karakaş, Şekerbank İç Anadolu Bölge Müdürlüğü ve Adana’daki şubelerin çalışanları, yerel yöneticiler, Adanalı esnaf, çiftçi ve iş dünyası temsilcileri de katıldı.