Elazığ’da Çalışma İş-Kur Müdürlüğü, başlattığı çalışma ile işyerlerini tek tek gezerek kentin iş gücü piyasasını belirliyor.
İş-Kur İl Müdürü Abdullah Balcı, İşgücü Piyasası Araştırması ile Elazığ’ın işgücü piyasası fotoğrafını çekmiş olacaklarını söyledi. Saha çalışmasının 8 Nisan’da başladığını ve 6 Mayıs’a kadar devam edeceğini bildiren Balcı, “Yapılmakta olan işgücü piyasası araştırması kapsamında Elazığ’da 650 işyerinin ziyaretini gerçekleştirmiş olacağız. Araştırma kapsamında, kentte faaliyet gösteren 20 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinin tamamı ile 176 okul ziyaret edilmiş olacak” dedi.
İş ve meslek danışmanlarının, işverenlerle görüşmeler gerçekleştirdiğini de kaydeden Balcı, “İstihdam edilenlerin meslek bilgileri, ihtiyaç duyulan açık işler ve bu açık işlerde aranan özellikler belirlenecek. Bunun yanı sıra işçi bulunmasında, karşılanmasında güçlük çekilen meslekler ile bu mesleklerde neden çalışacak kişi bulunamadığına ilişkin bilgileri ve önümüzdeki yıl için istihdam beklentilerini tespit edeceğiz. Elde edilen sonuçlar, kentin istihdam politikalarına yön verecektir” diye konuştu.