Edip TEKİN/BURSA, () - BURSA’da 1.5 ay önce çıkan yangınla küle dönen 170 hektarlık alana 110 bin fidan dikimine başlandı. 
Bursa'da 29 Ağustos günü meydana gelen yangında 170 hektarlık ormanlık alan yanarken yangının ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı müfettişleri bölgede hasar tespiti yaptı. Yapılan hasar tespit çalışması sonucunda alanda 48 bin ağacın yandığı tespit edildi. Vali Münir Karaloğlu, sosyal medyadan 'Bursa için bir fidan dik' kampanyası başlatırken, müfettişlerin yanan alanda çalışmalarının sona ermesi ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa Orman Bölge Müdürlüğü yanan alana 110 bin fidan ve 10 milyon kızılçam tohumu ekme kararı aldı. Kampanya kapsamında Göynüklü Mahallesi'nde İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın katıldığı törenle fidan dikme töreni yapıldı. Yangında zarar gören 100 hektarlık alana 90 bin kızılçam, 11 bin fıstıkçamı, 6 bir servi ve 3 bin yabanıl meyve dikilirken, kalan 70 hektarlık alana 10 milyon adete denk gelen 600 kilogram kızılçam tohumu ekimi yapılacak. Törende konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, şöyle dedi:
"29 Ağustos günü Bursa’da yaşayan herkesi derinden üzen orman yangını yaşadık. Saatte hızı 40 kilometreye varan şiddetli rüzgar altında, 15 dakikada helikopterle müdahale edilmesine rağmen, hızla yayıldı. 30 Ağustos sabahı saat 04.30 gibi kontrol altına aldık. 170 hektar ve içerisindeki canlılar tahrip oldu. Emeği geçen ve yardımımıza koşan herkese teşekkür ediyorum."
Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ise, 'Yapma' konusunda el birliğine var olduklarını ancak  'Yıkma' konusunda işbirliği yapanlara yürek birliği yapıp, karşı durduklarını söyledi. Ala, şöyle dedi:
"Bu millet bir arada olduğu sürece birçok zorluluğu aşıyor. Tarihte onlarca örnekleri var. Mesele ne zaman memleket meselesi olduysa bu millet bunları aşmıştık. Bugün ormanlarımızı yakanlar gördüler ki biz yapmak için bir araya geldik. Bunları yapanlar boşuna uğraşmasınlar. Bizleri yıldıramazlar. Biz çok şeyle karşılaştık. Bunları nasıl açacağımızı bilenlerdeniz. Fidan dikimi hayırlı uğurlu olsun."
Efkan Ala, bütün Bursa’nın böyle bir sorun karşında yekvücut olmasının da önemine değinerek, "Burada bir yangın olmuş. Ama bütün Bursa hep birlikte oturmuş, meseleyi tartışmış, 'Yeniden dikeceğiz o fidanları’ diye karar vermiş. Bakın kısa zamanda faaliyete geçiyor. Bu da övünmemiz gereken durumdur" diye konuştu.
Konuşmasının ardından Ala, telefonla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu telefonla aradı. Telefonda Bursalılara seslenen Eroğlu, temeli atılan yerlerin en kısa zamanda tamamlanacağının sözünü verdi. Daha sonra Ala ve Bursa protokolü fidan dikti.