ORDU (AA) - Ünye Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Erdem Esentürk, Genel Sağlık Sigortası tescili yapılmış olup gelir testine hiç başvurmayan vatandaşların en geç 30 Eylül tarihi mesai bitimine kadar ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerektiğini söyledi.

Esentürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir testi başvurusunun ay sonuna kadar yapılması gerektiğini belirtti.

Genel Sağlık Sigortası tescili yapılıp gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlara gelir testine başvurma hakkı getirildiğini hatırlatan Esentürk, "2014 yılı nisan ayı ve önceki aylara ilişkin olup ödenmemiş genel sağlık sigortası prim borcu olan vatandaşlarımıza bu borçlarını peşin veya 6, 9, 12 veya 18 taksitle ikişer aylık dönemler halinde ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı tanınmıştır" diye konuştu.

Erdem Esentürk, Uzatılan gelir testi ve yapılandırma başvurularının devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Genel Sağlık Sigortası tescili yapılmış olup gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlarımızın en geç 30 Eylül mesai bitimine kadar ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerekmektedir. Bu tarihten önce gelir testi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat edenlerin Merkez Müdürlüğümüze borçlarını yapılandırma başvurularının son tarihi 2 Kasım 2015'tir."