ÇUKUROVA Bölgesi'nde Ramazan Bayramı öncesi hava sıcaklıkları ile birlikte havadaki nisbi nem oranında da önemli bir artış bekleniyor.
Adana'da bugün 34 derece olması beklenen sıcaklık, yarın da aynı seviyede devam edecek, arefe günü 37'ye yükselirken, bayramın ilk günü olan 17 Temmuz'da 38 dereceye ulaşacak. Bayramın ikinci günü ise termometrelerin 39 dereceyi göstermesi bekleniyor. Nem oranı arefe günü yüzde 37 - 95, bayramın ilk günü 17 - 91 aralığında seyredecek. Böylece nem ile birlikte sıcağın insan üzerindeki etkisi 45 dereceleriin de üzerine çıkabilecek. Nem oranının düşük olması halinde ise orman yangınları için riskli bir ortam oluşuyor.
MERSİN'E GİDENLER ŞANSLI
Mersin'de ise hafta sonuna kadar ortalama sıcaklık 34 derece, nem oranı yüzde 50 - 62 arasında olacak. Bayram tatili için Mersin'i tercih edenler, hem temmuz ayına göre çok yüksek olmayan sıcaklık ve nem değerleri, hem de Akdeniz'in serin suları ile rahat bir ortamda bulunacak.
Bölgemizdeki diğer illerde arefe ve bayramın ilk günü hava sıcaklıkları; Osmaniye'de 38 - 37, Niğde'de 31 - 29, Hatay'da 34 - 35 derece olacak.