BODRUM'da, çeşitli kategorilerde bu yıl 27'ncisi yapılan Yelkenli Ahşap Yat Yarışları, ünlü Türk denizcisi Sadun Boro anısına düzenlenen 17 millik etapla start aldı. Müsabakalar büyük mücadele içinde geçti.
Bodrum Era Yat Kulübü ile Bodrum Belediyesi organizasyonunda, Palmarina Bodrum'un da ana sponsorluğunda düzenlenen Bodrum kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları, bugün saat 11.00'de, Bodrum Kalesi açıklarından verilen Sadun Boro-Bodrum Belediyesi etabıyla start aldı. 17 millik Bodrum-Gümüşlük etabında 150 yatta 2 bin 300 denizci; 'Gulet', 'Gulet X Large', 'Thrandil', 'Klasik ve Polyester Yatlar' kategorilerinde en iyi olabilmek için mücadele veriyor.
DENİZCİLER ANISINA DENİZE ÇELENK
Yarış öncesi Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve Muğla Vali Amir Çiçek; denizciler anısına denize çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunuldu. Ardından protokol toplu halde yarışların startını verdi. Esen lodosla birlikte start alan yatlar balon yelkenlerini açtı. Yatların güzellikleri de ortaya çıktı.
KOCADON DA YARIŞTA
Başkan Kocadon da yarışa Müsgebi isimli gulet yatıyla katıldı. Yarışa katılan teknelerin üzerlerine asılı, koyların korunmasına yönelik söylemlerin olduğu pankartlar dikkati çekti. 40'ın üzerinde yerli ve yabancı basın mensubunun izlediği yarışlara, geçtiğimiz yıllarda birinci olan yatlar arasında yer alan STS Bodrum Okul Gemisi, Grandi, Büyük Yunus, Ayaz, Elele, Jasmin, Montenegro, Aksona Mancorna ve Alondra yatları da katıldı.

FOTOĞRAFLI