Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta son haftalardaki kötü gidişatını Kartalspor galibiyeti ile sonlandıran Aydınspor 1923’te play-off umudu yeniden canlandı.
Aydınspor 1923 play-off yolunda son haftalardaki kötü gidişata ‘dur’ diyerek Kartalspor galibiyeti ile kendine geldi. Son dört haftalık galibiyet hasretini taraftarının önünde yoğun yağmur altında oynanan karşılaşma ile sonlandıran siyah beyazlılar ilk yarıda bulduğu gollerle kazanmasını bilirken bozuk olan moralleri de yerine getirdi. Rakiplerinin de puan kaybettiği haftada ilaç gibi bir galibiyet alan Efeler play-off potasıyla olan puan farkını da ikiye düşürmenin sevincini yaşadı. Gelecek haftalar için tekrar umut yeşerten Aydınspor 1923, kalan maçları için rakipleri ile play-off savaşına girmeye hazırlanıyor.
“İKİNCİ YARI DEFANS YAPMAK ZORUNDA KALDIK”
Rakiplerin puan kaybettiği haftada güzel bir galibiyete imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Daşgün, “Maça çok iyi başladık. Oyun hakimiyetini de ilk yarı sağladık ve golleri de bulduk. Kaçırdığımız net pozisyonlar olsa da ikinci yarı yine bambaşka bir oyun oynadık. İkinci yarı rakip son şansını kullanmak için çift forvete döndü. Oyun içindeki sakatlıklardan yine hamle şansımız zayıfladı. Çift forvete dönen rakip karşısında kısa paslarla net pozisyonlar bulabilirdik ancak yağışla birlikte saha çok ağırlaştı ve pas trafiği sıkıntıya girdi. Bu durum da tamamen rakibimizin avantajı oldu çünkü uzun toplarla kalemizin önünde çift forvetle pozisyon bulmaya çalıştılar. Biz pasla bunu engelleyebilirdik ancak buna saha şartları engel oldu. Bu nedenlerden ve yaşanan sakatlıklardan dolayı ikinci yarı defans yapmak zorunda kaldık. Buna rağmen yine pozisyonlar bulduk” dedi.
“SON DAKİKALAR STRESLİ GEÇTİ”
Maçın son dakikalarının stresli geçtiğini ve rakibin kendilerine zor anlar yaşattığını söyleyen Daşgün, “Doğal olarak rakibimiz son dakikalarda iyice yüklendi. Açıkçası çok farklı bitecek bir maçın son dakikaları stresli geçti. Önemli olan galip gelmekti ve oyuncularımın hepsini iyi mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Futbolcularım olayın bilincinde olmaları çok önemliydi. Kendimize hedef olarak belirlediğimiz dört maçlık periyodun ilkini kayıpsız geçtik. Önümüzdeki üç maçlık periyot bizim için çok önemli çünkü dört maçta 12 puan hedefledik. Bu üç maçı kazanırsak Play-Off’un içinde olacağımıza inanıyorum. Eğer İnegöl deplasmanından galip dönebilirsek o zaman gerçekten Play-Off oynarız” diye konuştu.