Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Cahit Zarifoğlu, Ali Kutlay, Nuri Pakdil, Akif İnan ve Aleaaddin Özdenören’in hayatını konu alan “Yedi Güzel Adam” dizinin çekimlerinin bir bölümü Afşin Eshab-Kehf Külliyesi’nde yapıldı.
Yedi Güzel Adam dizisinin setini ziyaret eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, bu diziyle Kahramanmaraş’ın ve bölgenin en büyük tarihi eserlerinde bir tanesi olan Afşin Eshab-ı kehf Külliyesi’nin tanıtımına büyük ölçüde katkı sağlayacağını kaydetti.
Yedi güzel adamın yedi uyurlarla buluştuğunu ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Bölgemizin tarihini anlatan Yedi Güzel Adam dizisinin bir bölümü Eshab-ı Kehf’te çekiliyor. Daha önce dizi yapımcılarına ve senaristlerinde Yedi Güzel Adamla yedi uyurları buluşturmak istemiştik. Burada bu çekimin gerçekleştirilmesi Afşin ve Eshab-ı Kehf için çok önemli" dedi.
Eshab-ı Kehf’in Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’ne (UNESCO) dünya kültür mirasları listesine girmesi için çalışma yaptıklarını da ifade eden Başkan Güven, “Bölgemizin önemli tarihi mirası olan Eshab-ı Kehf’in tarih ve dünya kültür mirasları listesine girmesi için 15 Mart itibarıyla UNESCO’ya, Afşin Belediyesi olarak başvuruda bulunduk. Şuanda Eshab-ı Kehf’in tarih ve dünya kültür mirasları listesine girmesi için aday adayıyız. Bu anlamda da iki güzel işin üst üste geldiğini ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
Eshab-ı Kehf Külliyesi’nde çekim yapmaktan mutlu olduklarını ifade eden Yedi Güzel Adam Yapım Koordinatörü Tansu Şahin manevi atmosferden etkilendiklerini ifade etti. Şahin, "Daha önce dizimizin birçok bölümlerini değişik tarihi mekanlarda çekmiştik. Eshab- Kehf’in hikayesini duyunca set arkadaşlarımızla birlikte Afşin’e gelerek Eshab-ı Kehf’ ziyaret ettik. Belediye Başkanımız 7 Güzel Adam dizisinin bir bölümünün burada çekilmesini istemişti bizlere de sıcak geldi. Ardında senaryoda nasıl bir bağ kurarız diye düşündük ve senaristimizle birlikte bir kurgu oluşturduk ardından sahnemizi çekmek için Eshab-ı Kehf’e geldik. Dizimizin 37. bölümünde iki önemli karakterimiz olan Adnan ve Zehra öğretmenimizin Eshab-ı Kehf’te çekimlerini gerçekleştireceğiz" dedi.