Giresun’da Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışan taşeron firmaya bağlı 7 işçi, yeni yıla işsiz girdi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde işten çıkartılan 7 taşeron işçiye destek için Kamu Emekçileri Derneği üyeleri çadır kurup eylem yaptı.
Kamu Emekçileri Derneği Başkanı Fatih Yıldız, bu sayının giderek artmasından ve başka kurumlarda da yaşanmasından endişe duyduklarını ifade etti.
7 işçinin yeni yıla işsiz girdiğini belirten Yıldız şu açıklamalarda bulundu:
“İnsanlar yeni yıla girmenin heyecanını yaşarken, bizler yeni yıla işten atılma duygusu içerisinde girdik. Dün akşam rehabilitasyon merkezinde çalışan taşeron işçiler olarak 3 aylık ihaleyi alan firma tarafından işten çıkarıldığımız bize bildirildi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Sükunetle yasal çerçevenin asla dışına çıkmadan hakkımızın ihlal edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bugün 7 olan işten çıkarılma sayısının 15’i bulacağından ve hatta başka kurumlarda da yaşanacağından endişe duyuyoruz.”
Eylem yapan işçi ve dernek üyelerini ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Hasan Aydın ise kesinlikle işten atılmaları önleyeceklerini, firma yetkilileriyle görüşüp mağduriyet yaşanmayacağını ifade etti.
Bunun üzerine eylemciler resmi tatilin bitmesine kadar eylemlerini sonlandırma kararı alırken, resmi tatilin ardından işe dönüşler yaşanmazsa daha büyük eylem yapacaklarını ifade etti.