Hz. Muhammed (s.a.v.)'in karikatürlerini yayınlayan mizah dergisi saldırısını gerçekleştiren kardeşler ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Fransa'nın Başkenti Paris'teki Charlie Hebdo dergisine saldıran ve 12 kişiyi öldüren Said ve Cherif Kouachi kardeşlerin gizlice gömüldüğü bildirildi.

Paris'te 7 Ocak'ta mizah dergisi Charlie Hebdo'ya kardeşiyle birlikte saldırı düzenledikten sonra polis tarafından öldürülen Şerif Kuaşi'nin cenazesi sıkı güvenlik önlemleri altında gece gizlice defnedildi. Yerel yetkililer, Kuaşi'nin Paris'in banliyölerinden Gennevilliers'de dün gece toprağa verildiğini söyledi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Fransız yetkililer, İslamcılar tarafından anıt mezarlara dönüştürülmemesi için iki kardeşin de mezarlarına isimlerinin yazılmadığını söylediler. Gennevilliers belediyesinden bir yetkili, AFP ajansına Şerif Kuaşi'nin cenazesi toprağa verilirken hiçbir aile üyesinin hazır bulunmadığını söyledi. Şerif Kuaşi'nin kardeşi Said de Cuma akşamı doğudaki Reims kentinde gömülmüştü. Reims belediye başkanı Kuaşi'nin buraya gömülmesine karşı çıkmıştı. Ancak belediye başkanı sonunda yasa gereği bunu kabul etmek zorunda kaldı.