BURSASPOR profesyonel futbol takımının ilk kalecilerinden 82 yaşındaki Gündüz Özcebe yaşamını yitirdi.
Bursaspor'un kuruluşunda 1963 yılında yeşil beyazlı kaleye geçen Gündüz Özcebe, futbol bıraktıktan sonra Bursaspor’da Muhtar Tucaltan ve Metin Oktay'ın yardımcı antrenörlüğünü yapmıştı. Gündüz Özcebe, yarın Ulucami'de öğle namazı sonrasında kılınacak cenaze namazı ardından toprağa verilecek.
KİMDİR? 
Ankara'da 1933 yılında dünyaya gelen Gündüz Özcebe, 1950 yılında ilk lisanslı sporcu olarak Akınspor’da forma giydi. 1 sezon sonra Acar İdmanyurdu kulübüne transfer oldu. Özcebe bu takımda Türkiye Şampiyonu olduktan sonra 4 takım arkadaşı ile birlikte Güvenspor’a transfer oldu. 1963 yılında Bursaspor kurulmadan önce yeniden Akınspor’a dönen Özcebe bu takımla birlikte Bursa şampiyonu oldu. 1963-64 sezonunda Bursaspor kurulunca lisansı Bursaspor’a alındı. Gündüz Özcebe, 1967-68 sezonunda Bursaspor’un ilk kez kurulan Genç Takımı’nda antrenörlük hayatına başlarken Sedat Özbağ, Sedat Özden, Arap Sedat, kaleci Atilla, poğaça Mehmet gibi futbolcuları ilk hocası oldu.
Gündüz Özcebe, 1990 yılına kadar Bursaspor’da çalıştıktan sonra Türkiye Futbol Federasyonu Marmara Bölge Müdürü olarak 10 yıl görev yaptıktan sonra emekliliğe ayrıldı.