ORDU (AA) - Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Orduspor'da, Sportif Faaliyetler A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Türkmen, "Yönetim kurulundan gelen çağrı üzerine Sportif A.Ş yönetimindeki görevimi bırakıyorum. Diğer yönetici arkadaşlarımda bırakacaklar" dedi. 

Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakın zamanda yapılan kongrede daha önce varılan mutabakat çerçevesinde genel kurul delegelerinin kendisi ve arkadaşlarını Sportif A.Ş'nin yönetimine seçtiklerini anımsattı. 

Bunun gerekçesinin Sportif A.Ş'nin bünyesinde yer alan kadın basketbol takımı olduğunu anlatan Türkmen, şöyle konuştu:

"Bir kere Orduspor'un bütün gelirlerinin Sportif A.Ş'de toplandığı gerçek dışı. Hem Orduspor Kulübü Derneği hem de Sportif A.Ş'nin gelirleri ve borçları devam ediyor. Biz sadece iyi niyetle Sayın Başkan Yaşar Pamuk'a yardımcı olmak amacıyla Avrupa'da mücadele edecek kadın basketbol takımına ilave kaynak yaratmak istediğimizi söyledik. Onlar da memnuniyetle kabul ettiler. Ama daha sonra kulübün resmi internet sitesinden "Siz bırakın biz yapacağız" çağrısı yaptılar. Yönetim kurulundan gelen çağrı üzerine Sportif A.Ş yönetimindeki görevimi bırakıyorum. Diğer yönetici arkadaşlarım da bırakacak." 

Türkmen, basketbol takımının durumunu yakından takip edeceklerini belirterek, "Gelen çağrının Orduspor camiası adına yerine getirilip getirilmediğinin takipçisi olacağız. Eğer getirilmezse bu büyük bir vebal olur. Biz sadece yeni yönetimin önünü açmak için böyle bir karar aldık. Kendilerine başarılar diliyoruz" ifadesini kullandı.