Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, () - AK Parti Denizli 2'nci sıra milletvekili adayı Sema Ramazanoğlu'nun seçim çalışmalarını takip eden konvoyda bindikleri otomobilin sulama kanalına uçmasıyla yaşamını yitiren Denizli Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde görevli İlyas Haytan (35) ile AK Parti Gençlik Kolları Üyesi Alperen Ersoy (22) gözyaşları içinde toprağa verildi.
AK Parti Denizli milletvekili adayı Sema Ramazanoğlu'nun dün Sarayköy İlçesi'ndeki seçim çalışmasını takip eden kameraman İlyas Haytan ile fotoğrafçı Alperen Ersoy'un içinde bulunduğu otomobil, sulama kanalına uçtu. Otomobilin yeri GPS'den belirlenip, Haytan ile Ersoy'un cesetlerine kazadan yaklaşık 1 saat sonra ulaşıldı. İki gencin ölümü meslektaşları ve sevenlerini yasa boğdu.
Yerel Deha 20 Gazetesi ve Deha TV'de 12 yıl çalıştıktan sonra 3 ay öne Denizli Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde göreve başlayan İlyas Haytan'ın cenazesi, bugün Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu'ndan yakınları tarafından alınıp, önce Adalet Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Burada yakınları gözyaşı döktü. Anne Ayşe Haytan'ın, "İlyas'ım, sabah evden çıkıp gece yarıları eve geliyordu. Oğlum geciktin dediğimde, 'Anne habere gittim' derdi. Keşke ben ölseydim. Üstüme karlı dağlar çöktü. Bu acıya dayanamam" diyerek ağlaması yürekleri dağladı. Kız kardeşi Betül Akgül ise, "Götürmeyin ağabeyimi, ben onun tabutunun başında ömür boyu beklerim" diyerek, gözyaşı döktü.
GAZETECİLER CEMİYETİ ÖNÜNDE TÖREN
Uzun yıllar gazetecilik yapan Haytan'ın cenazesi daha sonra Denizli Gazeteciler Cemiyeti önüne getirildi ve burada tören yapıldı. Haytan'ın annesi Ayşe Haytan, babası Cafer Haytan, kızkardeşi Betül Akgül de buradaki törene katıldı. Haytan'ın ailesinin gözyaşları burada da dinmedi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol şunları söyledi:
"Acımız büyük. Cemiyetimizin üyesi, değerli meslektaşımız İlyas Haytan'ı unutmayacağız. Yıllarca gazetecilik yapmış olan ve herkes tarafından sevilen İlyas'ın ölümü hepimizi yasa boğdu. Mekanı cennet olsun. Mesleğimize yeni başlamak üzere olan Alperen kardeşimize de Allah'tan rahmet diliyoruz."
Basın mensupları, tabutun üstüne karanfil bıraktı ve cenazeyi taşıyan aracın ardından Gazi Bulvarı'ndan Ulu Cami'ye kadar yürüdü. Aynı kazada yaşamını yitiren AK Parti İl Gençlik Kolları Üyesi, fotoğrafçı Alperen Haytan'ın cenazesi de aynı camiye getirildi.
HAYTAN'IN EŞİ AMBULANSLA CENAZEYE GETİRİLDİ
Ulu Cami'deki cenaze törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, CHP Denizli milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca ve Melike Basmacı, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, ölenlerin yakınları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kazada yaşamını yitiren Haytan'ın eşi Nalan Haytan, olayın ardından fenalaşınca kaldırıldığı hastaneden ambulansla camiye getirildi. Cenaze töreni sırasında tekerlekli sandalyede beklerken fenalaşan Nalan Haytan'a sağlık ekipleri müdahale etti.
Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın kıldırdığı namazının ardından Haytan'ın cenazesi Servergazi Mezarlığı'na, Ersoy'un cenazesi ise Gümüşler Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI