Bilecik’in ev sahipliği yaptığı Liselerarası Genç Erkek ve Genç Kızlar Basketbol Müsabakaları bugün yapılan maçlar ile başladı.
Bilecik’in ev sahipliğini yaptığı Liselerarası Genç Erkek ve Genç Kızlar Basketbol Müsabakalarına 23 takım katıldı. Ev sahibi Bilecik’in 1 erkek 1 bayan takımı çıkardığı müsabakalarda ilk maçı oynayan erkek takımı Bilecik Anadolu Lisesi, Kütahya Anadolu Lisesi 61-51 skorla yendi.
Bilecik Kapalı Spor Salonunda oynana müsabakanın ilk peridoyu 16-14 skorla Kütahya Anadolu Lisesi önde geçti. İkinci periyota da üstün oynayan Kütahya Anadolu Lisesi 26-22 sayı ile ilk yarının sonunda soyunma odasına gitti. Üçüncü periyotta kendine gelen Bilecik Anadolu Lisesi salonu tam dolduran taraftarının da desteğini arkasına alarak üçüncü periyotta 28 sayı üreterek, bu periyodu 50-39 öne girdi. Son periyotta üstünlüğü elinde tutan Bilecik Anadolu Lisesi maçı 61-51 skorla kazandı. Maçta 10 tane 3’lük atan Bilecik Anadolu Lisesi oyuncusu Can Öztürk maça damgasını vurdu.
Maç sonu karşılaşmayı değerlendiren Bilecik Anadolu Lisesi takım antrenörü Hasan Kol, bu grup müsabakaların Bilecik’te oynanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, “Gruptaki ilk maçımızı kazandık. Yarın sabah 09.00’da Eskişehir Özel Gelişim Anadolu Lisesi ile üniversite salonunda ikinci maçımıza çıkacağız. Rakibimiz bugün yenildi ama güçlü bir ekip. Yarın kazanım grupta ikide iki yapmak istiyoruz. Bugün canla başla mücadele eden öğrencilerimi ve bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza ve ailelere teşekkür ediyorum“ dedi.