Tamer DAĞAŞ/İSTANBUL, () İSTANBUL Kurtköy’de 2005 yılında hizmete giren yaklaşık 300 milyon liraya mal olan Formula 1 pisti, İstanbul Park otopazarı oldu. Pazara giriş hafta sonu 30, hafta içi 5 lira olarak belirlendi.

Yaklaşık 300 milyon dolara mal olan İstanbul Park’ın işletmesini 11 yıllığına 125 milyon dolara alan Eylül Tarım Oto Kiralama’nın sahibi Vural Ak almıştı. 7 yılda her yıl için Formula 1 organizasyonuna 13,5 milyon dolar yarış bedeli ödenirken, Bernie Ecclestone'un 2012 yılından itibaren bu ücreti 26 milyon dolara çıkartmak istemesi sonucu, F1 yarışlarının Türkiye'ye veda etmesine giden yolu açılmıştı.
İstanbul Park’ın kullanım haklarını alan ve Türkiye’de filo araç kiralama şirketi olan Intercity, İstanbul Park’ın içine kurduğu İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP) adını verdikleri merkezi bugün açtı.
Otopazarında yılda 25 bin aracın eldeğiştirmesi öngörülüyor. Fiziken 3 bin 100 araçlık satış alanı bulunan pazara getirilen araçlar, internet sitesi üzerinden de satışa sunulacak. Porsche'un İstanbul Park'ta bulunan Porsche Driving Center'ı, Avrupa'daki en büyük merkezi olarak dikkat çekiyor. Porsche, Avrupa'daki tüm basın lansmanlarını, önemli bayi toplantılarını ve test sürüşlerini İstanbul Park'ta gerçekleştiriyor. 24-26 Ekim tarihlerinde de Ferrari pistte özel gösteri yapacak. Ayrıca İstanbul Park'ta yapılan özel bir bölümde günde 60 kişiye güvenli sürüş eğitimi veriliyor. Otomobil alıcıları, ayrılan özel bölgede test sürüşleri de yapabiliyor. Pistte sürücüler, kendi araçlarıyla 300 lira karşılığında 20 dakika tur atabiliyor.

BEĞENMEYEN DEĞİŞTİRECEK

Pazarda, otomotiv sektöründe şimdiye kadar hiç kullanılmayan bir sistem de bulunacak. İPOP'ta hizmet veren galerilerden 'garantili ve ekspertiz raporlu' bir araç alan kişi, aracı beğenmediği takdirde 10 gün içerisinde değiştirebilecek. Tek şart ise alıcının araçla 2000 kilometreden fazla mesafe yapmamış olması.