MEDİCANA Sivasspor teknik sorumlusu Sergen Yalçın, 6 haftada 5 beraberlik almaları konusunda, "Henüz ligin başı. Pozitif tarafından bakmak istiyoruz. Kazanmıyoruz ama kaybetmiyoruz da" dedi.
Deplasmanda Antalyaspor'la 1-1 berabere kalan Medicana Sivasspor, ara vermeden s sahasında oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarına başladı. Sergen Yalçın nezaretinde kulüp tesislerinde gerçekleşen antrenman düz koşu ile başladı. Çalışmalar daha sonra iki grup halinde devam etti. Antalyaspor maçında forma giyenler, düz koşuya devam ederken diğer oyuncular ise açma-germe hareketleri yaptıktan sonra pas çalıştı. Yaklaşık 1.5 saat süren antrenmana sakatlıkları bulunan Barrales ve Ümit, hasta olan Batuhan ile sağlık kontrolleri için İstanbul'da bulunan Yekta ile Eneramo katılmadı.
"KAZANMAMIZ GEREKEN MAÇLAR VARDI"
Antrenmandan önce açıklamalarda bulunan Sergen Yalçın, 6 haftada 5 puan almalarıyla ilgili yöneltilen soruya şu cevabı verdi:
"Skorlara biraz şaşırıyoruz. Çünkü 6 haftada 5 beraberlik, çok görülen bir şey değil. Ama futbolda bu tür sonuçlar olabiliyor. Kazanmamız gereken müsabakalar oynadık. Çok iyi oynadığımız çok daha üstün oynadığımız maçlar oldu. Antalyaspor maçı bunlardan bir tanesiydi. İyi oynuyorsun, iyi mücadele ediyorsun, skor olarak bunun sonucunu alamıyorsun. Ama çok fazla abartmaya gerek olduğunu düşünmüyorum."
"FUTBOLUN GÜZELLİĞİ BURADA"
İyi oynadıklarını, ancak bunu skora yansıtamadıklarını vurgulayan Sergen Yalçın, sahada ortaya koydukları oyunla oyuncuları ve takımın performansına baktıklarını anlatırken şöyle devam etti:
"Antalyaspor maçında oyuncularım ellerinden gelen her şeyi yaptılar ama skoru sağlayamadık. Rize'de de kazanabilirdik, Konya'yı da yenebilirdik. Kazanabileceğimiz maçlardı. En azından bir ikisini kazanmamız gerekiyordu. Ama işte futbolun güzelliği burada. Futbol bu yüzden herkesin takip ettiği cazip bir oyun, bu tür sonuçlar var. İnşallah bu hafta kazanmak istiyoruz. Mersin İdmanyurdu'yla oynayacağız. Taraftarımıza çok ihtiyacımız olacak. Çünkü bir takımın başarılı olmasının en büyük nedenlerinden biri oyuncuların taraftarıyla bütünleşmesidir. İnşallah bu hafta bunu sağlayıp, arzuladığımız 3 puanı alırız."

FOTOĞRAFLI