Sarıgöllü bürokrat Ömer Bozoğlu, dün Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı müsteşar yardımcılığı görevinden istifa ederek, AK Parti’den Manisa Milletvekili aday adaylığı için müracaatını yaptı. Bozoğlu’nun müracaatı başta Sarıgöl, Alaşehir ve Salihli ilçelerinde de sevinçle karşılandı. Bürokratın geçimini üzümden sağlayan bir ilçeden olması üzüm üreticileri tarafından da memnuniyetle karşılandı.
ÖMER BOZOĞLU KİMDİR?
1966 yılında Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Bahadırlar Köyünde doğdu. İlk- orta ve lise öğrenimini Sarıgöl’de tamamlayan Bozoğlu, 1989 yılında Atatürk Üniversitesi, Fen - Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü lisans programından bölüm ikincisi olarak mezun oldu. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi - Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Politika Programında yüksek lisansını yapan Bozoğlu, Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünde Koleksiyon Yönetimi ve Eğitimi dersini, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi - Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Politika Doktora Programında da İleri Sosyal Politika Dersini özel öğrenci olarak aldı. 1990- 1992 yıllarında Cizre Lisesinde Edebiyat Öğretmenliği ve aynı dönemde yedek subay olarak vatani görevini yaptı.
1993 -2003 yıllarında Kütahya, Seyit Ömer İlköğretim Okulu, İmam- Hatip ve Anadolu İmam-Hatip Liselerinde Edebiyat Öğretmenliği yapan Bozoğlu, aynı dönemde özel okul ve dershanelerde eğitimci olarak görev yaptı. Ayrıca yerel gazetelerde köşe yazarlığı; yerel televizyon ve radyolarda da haber spikerliği ve kültür - sanat programı yapımcılığında bulunan Bozoğlu, 2004- 2007 yıllarında Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevinde bulundu. AB proje hazırlama ofisinde de çalışan Bozoğlu, pek çok uluslararası ve ulusal fuar programına katıldı. İlk defa gerçekleştirilen Kütahya Tanıtım ve İndirim Günleri Etkinlikleri kapsamındaki programları yürüten isim olan Bozoğlu’nun, yerel ve ulusal dergilerde röportaj ve yazıları yayınlandı. Sivil toplum sorumluluğu kapsamında sendika, dernek ve vakıflarda üye ve yönetici olarak bulunan Bozoğlu, 2007 -2011 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığında; Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı, Strateji Geliştirme Başkanlığında Uzman, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı, Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili olarak görev yaptı.
15 Kasım 2011 tarihinde Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü olarak atanan Bozoğlu, görevdeyken 4 Temmuz 2014 tarihinde Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirildi. 51 yaşındaki Bozoğlu evli ve bir çocuk babası.