Aydın’ın Didim İlçesi’nde Akbük-Nurullah Kocabıyık İlkokulu’nda 10-16 Kasım Atatürk Haftası Etkinlikleri çerçevesinde 4. Sınıflar Arası Bilgi Yarışması düzenlendi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü daha iyi anlamak, daha iyi anlatmak amacıyla 4. sınıf öğretmenleri Mustafa Avcı, Sare Özpınar ve Selami Üstün’ün düzenlemiş olduğu, sunumunu 3. Sınıf Öğretmeni Zinet Ç. Ünay’ın yaptığı yarışmada, Atatürk´ün yaşantısıyla ilgili bir çok konuya değinildi. Sahnede sınıflarını temsil eden ve izleyici olarak katılan 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin soruları cevaplamak için gösterdikleri çaba ve heyecanları yarışmada öğretmenlerden tam not aldı. Yarışmada yer alan yedek sorularda yarışmayı izleyen 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yöneltilerek cevaplandırıldı. Sorulan 20 sorunun her birinin 10 puan üzerinden değerlendirildiği yarışma sonucunda; 4/ A sınıfı 150 puanla birinci, 4/ C sınıfı 110 Puanla ikinci, 4/ B sınıfı da 100 puanla üçüncü oldu.
Yarışmanın tamamlanmasının ardından Müdür Yardımcısı Murat Özpınar, tüm yarışmacıların Atatürk sevgisi ve bilgilerinden ötürü alkışı ve tebriği hak ettiğini bu yüzden tüm yarışmacıların ödüle layık görüldüğünü dile getirdi. Yarışmacılara ödüllerini Okul Müdürü İbrahim Karamanlıoğlu takdim etti.