İZMİR Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Hürriyet Gazetesi'ne yapılan çirkin saldırıyı kınadı. Dün gece yapılan saldırının gazetenin bir süredir hedef gösterilmesinin sonucu olduğunu söyleyen İGC Başkanı Misket Dikmen, "Hürriyet Gazetesi'ne yönelik taşlı-sopalı çirkin saldırı, toplum arasında yaratılan ötekileştirme ve devlet eliyle bazı medya kuruluşlarının hedef gösterilmesinin sonucudur. Bu tehlikeli gidişe, bu kine, bu öfkeye artık dur denilmelidir" dedi.
Kim veya kimler tarafından yönlendirildiği bilinen ancak sahiplenilmeyen bu tür grupların toplumun bütün kesimleri için büyük tehlike arzettiğini ifade eden Misket Dikmen, yazılı açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'talihsiz ve kabul edilemez' cümlelerini haberleştiren Hürriyet Gazetesi, AKP'nin mensubu yaklaşık 200 kişinin taşlı sopalı saldırısına maruz kalmıştır. Bu saldırı Hürriyet Gazetesi ve bazı yazarlarının bir süredir bizzat Cumhurbaşkanı tarafından hedef gösterilmesinin sonucudur. Bu kişiler için maalesef 'Ne idiğü belirsiz' gruplar tanımlamasını kullanamıyoruz ve asıl tehlikeli olan da budur. Yalnızca kin ve nefret duygusuyla hareket eden ve yönlendirilen bu gruplar toplumun tüm kesimleri için büyük bir tehlike arzetmektedir. Son yıllarda tarihte hiç olmadığı kadar yoğun baskı ve saldırılara maruz kalan gazete ve gazeteciler, bu son saldırı ile birlikte tam anlamıyla sindirilmek istenmiştir. Demokrasimiz, basın ve ifade özgürlüğü adına utanç verici saldırıyı kınıyor, Hürriyet Gazetesi ailesine 'Geçmiş olsun' dileklerimizi iletiyoruz."
TERÖRE LANET
Açıklamasında Dağlıca'daki terör saldırısını da lanetleyen İGC Başkanı Misket Dikmen, şöyle konuştu:
"7 Haziran'dan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi deyimiyle '400 vekil çıkmadığı için' devam eden çatışmaların en şiddetlisi ve en kanlısını dün gece yaşadık. Resmi olarak açıklanmasa da çok sayıda askerimizin şehit olduğunu öğrendik. Yine anaların yüreği yandı. Ülkemize yine ateş düştü. Evlatlarımız birilerinin siyasi hedeflerine kurban gitmesin artık. Terörün, şiddetin her türlüsünü lanetliyoruz. Dağlıca'da yitirdiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz."

FOTOĞRAFLI