ORDU'nun Gölköy İlçesi'nde yaşayan, sağ kolu ve iki bacağı olmadan dünyaya gelen ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Yaren Ömerustaoğlu, protez bacak ve kola kavuştu. Anne 40 yaşındaki Azime Ömerustaoğlu, "Kızımı ayakta gördüm ya ölsem de gam yemem" dedi.
Ordu'nun Gölköy İlçesi'nde yaşayan 7 çocuk babası 51 yaşındaki Nihat Ömerustaoğlu ile Azime Ömerustaoğlu çiftinin en küçük çocukları olan Yaren Ömerustaoğlu, iki bacağı ve sağ kolu olmadan dünyaya geldi. Hiçbir işini kendi göremeyen çocuğun eli ve bacakları ailesi oldu. Maddi durumları iyi olmadığı için çocuklarını tedavi ettiremeyen aile, Köprübaşı Güzelordu İlköğretim okulu üçüncü sınıfa başlayacak olan Yaren'i kucaklarında okula götürüp getirdi. Ailenin dramını öğrenen Ordu Valiliği, küçük Yaren'i protez kol ve bacak takılması için 20 gün önce Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Anabilim Dalı Başkanlığı'na göndererek muayene olmasını sağladı. Yapılan muayenenin ardından Yaren Ömerustaoğlu, özel bir protez ortez uygulama merkezine sevk edildi. Anne ve babasının kucağında merkeze gelen Yaren'in burada sağ kol ve iki bacak ölçüsü alındı.
Protez el ve ayakları tamamlanan küçük kız ailesiyle birlikte Ordu'dan Samsun'a geldi. Merkezde hazırlanan el ve iki bacak küçük Yaren'e takıldı. Yaren Ömerustaoğlu, ilk başta yadırgadığı protezleriyle birlikte Ordu'daki evlerine döndü. Burada fizik tedavi görecek Yareni'in yapılacak rehabilitasyon çalışmasının ardından protez bacaklarıyla yürüyebileceği belirtildi.
Çocuğunun el ve bacaklarına kavuşmasından dolayı son derece mutlu olduğunu söyleyen anne Azime Ömerustaoğlu, "Yaren'imi ayakta dururken gördüm ya ölsem de gam yemem. O da artık yaşıtları gibi okuluna yürüyerek gidip gelebilecek. Evde kendi işlerini kendi yapabilecek. Çok mutluyum diyerek" sevinç gözyaşları döktü.
Baba Nihat Ömerustaoğlu ise Ordu Valiliği'ne teşekkür ederek, "Kızımın el ve bacak protezlerine kavuşması için emek gösteren herkese sonsuz teşekkür ederim. Bugünü gördüğüm için çok mutluyum. Çocuğumu ayakta görebilmek ayrı bir mutluluk. İnşallah ileride protezleriyle de yürüyebilecek" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI