SAMSUN (AA) - Vali İbrahim Şahin, "Bizim amacımız hızlı tren projesiyle ilgili kamuoyu oluşturup diğer illerden daha önce hızlı trene kavuşmaktır" dedi. 

Vali Şahin, Samsun - Ankara Hızlı Tren Projesi ile ilgili yerinde gözlem yapmak için Ankara - Konya Hızlı Tren seyahatine katılan gazetecilerle bir araya geldi.

Samsun'da  göreve başladığından itibaren öncelikli projelerinin olduğunu ve hızlı tren projesinin  ilk sırada yer aldığını dile getiren Şahin, "Samsun’a geldiğimden bu yana 4 - 5 tane konu benim için öncelikli sırada yer almaktadır. Bunlardan ilki  Hızlı Tren Projesi, ikincisi Medikal Cerrahi Aletler Projesi, üçüncüsü Samsun’dan kuzey ülkelerine hava köprüsü ve turizm konusudur. Samsun - Ankara tren hattı şu anda 1007 kilometredir. Bu Hızlı Tren Projesi ile Samsun - Ankara tren hattı 700 kilometre kısalacaktır. Biz bu projeyi hayata geçirirsek Samsun’da yaşayıp da Ankara’da çalışmak isteyen insanlar evini Ankara’ya taşımayacaklardır" diye konuştu. 

- "Bu proje ile 1007 kilometre  olan tren hattı 700 kilometre kısalacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun’a toplu açılış törenine geldiği zaman Samsun’a hızlı tren geleceğini açıkladığını belirten  Şahin, şunları kaydetti:

"Her şey böyle olgunlaşmışken bizim bunun bir tarafından tutmamız gerekiyor. Bu konuyla ilgili basınımızda olumlu yazanlar da, olumsuz yazanlar da var. Nihayetinde demir yolunu tartışıyorlar. Ben kendi adıma hedefi vurdum. Ama bu henüz başlangıç aşamasıdır. Bizim derdimiz Samsun kamuoyunu hızlı tren gelsin diye olgunlaştırmak değil, Samsun’da kamuoyu oluşturup hızlı trenin daha hızlı bir şekilde Samsun’a ulaşmasıyla ilgili Ankara’yı zorlamaktır. Hızlı tren Samsun’a belki 2025'te gelecektir ama biz bunu 2020 yılına veya daha erken bir zaman dilimine çekebilmek için Samsun’da bir kamuoyu oluşturmak istedik. Ne kadar bunu hızlı bir şekilde projelendirip inşaat aşamasına geçer ve hızlı tren Samsun’a ulaşırsa, nihayetinde Samsun kazanır. Bu proje ile 1007 kilometre  olan tren hattı 700 kilometre kısalacak."

Samsun'un hızlı tren projesine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Biz burada ne kadar çok kamuoyu oluşturursak, hızlı trenin Samsun’a diğer illerden daha önce hızlı bir şekilde gelmesine yardımcı oluruz. Herkesin hızlı tren projesi için elinden geleni yapması lazım. Burada görev yaptığım süre içerisinde Samsun - Ankara Hızlı Tren Projesinin yapılması için ben tek başıma da kalsam elimden gelen her şeyi yapacağım" ifadelerini kullandı.