ALİ DANAŞ - İSTANBUL /

Vodafone 37. İstanbul Maratonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor AŞ tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda "Kadına Şiddete Dur De" temasıyla 15 Kasım Pazar günü koşulacak.

Yarış öncesi Doğan Haber Ajansı'na () özel açıklamalarda bulunan Spor AŞ. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, "Çok güzel bir şehirde maraton yapıyoruz. İstanbul'un çok güzel bir ruhu var" dedi.

"BU SENE DE BİRLİKTE 'KADINA ŞİDDETE DUR' DİYECEĞİZ"

Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nun bu sene 'Kadına Şiddete Dur De' teması ile koşulacağını belirten Özbayraktar, "Çok güzel bir şehirde maraton yapıyoruz. İstanbul'un çok güzel bir ruhu var. Vicdanlara, gönüllere, kalplere seslenecek bir tema seçildi. Tabii bu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Bey'in talimatları doğrultusunda, Birleşmiş Milletler'le yapılan bir anlaşmanın neticesinde de doğdu. Bu sene de birlikte Kadına Şiddete Dur diyeceğiz" diye konuştu.

"ŞU AN İSTANBUL'UN 12 DEĞİŞİK NOKTASINDA KOŞU GRUPLARI OLUŞTURDUK"

İstanbul'un 12 değişik noktasında koşu grupları oluşturduklarını dile getiren Spor AŞ. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, "Biz gelen bütün vatandaşlarımıza mailler atıp oluşturduğumuz koşu gruplarına dahil etmek istiyoruz. Şu an İstanbul'un 12 değişik noktasında koşu grupları oluşturduk. Bundaki amacımız halk koşusuna katılan vatandaşlarımızı antrene ederek kendilerinin seçeceği bir kategoriye çipli olarak koşturabilmek. 10-15 ve 42 km'ye bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Spor AŞ. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, sözlerine şöyle devam etti;

"Maratonumuza her geçen yıl biraz daha ilgi var. Biliyorsunuz 30 Eylül'de 25 binde sınırlayarak katılımı aslında durdurduk. Ama bir de geç kayıt imkanı sunduk. Tabi bu işin sosyal yönünü daha da güçlendirmek için yapıyoruz bunu. Bütün planlamalarımız 30 bine göre ve 5 bin geç kayıt imkanı sağladık. 5 bin geç kayıt imkanı da şöyle oluyor.12-13-14 kasımda Sinan Erdem'in arka kısmındaki atletizm salonunda bir fuarımız var. Geçen seneye göre 2 katına çıkardık bu fuarı. Fuar alanında 18 tane STK var. Herhangi birine bağış yapıldığı taktirde vatandaşlarımıza geç kayıt olma hakkı tanıyoruz."

VODAFONE 37. İSTANBUL MARATONU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından düzenlenen, iki kıtayı birleştiren tek organizasyon Vodafone 37. İstanbul Maratonu heyecanı 15 Kasım Pazar günü tüm İstanbul'da yaşanacak. 3 farklı kategoride bir önceki yıla oranla %10 fazla katılım sağlanırken, sporcular İstanbul'un farklı noktalarından maraton alanına ulaşabilecekler.

Anadolu Yakası'nda konumlanan start alanlarına, Maraton, 15K ve 10K sporcuları; 07.00-07.30 saatleri arasında Taksim - Sultanahmet güzergahlarından kendilerine tahsis edilen otobüslerle ulaşım sağlayabilecekler. Maraton ve 15K startları 09.00'da verilirken, 10K startı ise saat 09.10'da başlayacak.

8 km uzunluğunda sürecek Halk Yürüyüşü içinse katılımcılar 07.30-08.30 saatleri arasında Altunizade'de başlayacak start alanına hareket edebilecekler. Yüzbinlerin yer alacağı Halk Yürüyüşü'nün ilk startı saat 10.00'da verilecek.

Bu yıl da yapılacak olan Tekerlekli Sandalye yarışı saat 08.45'te başlarken, 25 bin kişinin katılacağı Maraton ve 15K startı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın vereceği talimatla start alacak. 10 dakika sonrasında ise 10K koşucuları start alanından koşuya başlayacaklar.

Yüz binlerin katılımıyla gerçekleştirilecek Halk Yürüyüşü ise saat 10.00'dan itibaren tüm İstanbulluların katılımıyla başlarken, Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda yine tam bir şölen havası esecek