KAYSERİ, () - KAYSERİ'nin ev sahipliğinde Antalya, Gaziantep, Konya ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanları'nın katıldığı Erciyes Zirvesi sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkanlar, Kayseri'de bir başarı hikayesi yaşandığını belirttiler.
Erciyes'te zirve toplantısı yapan Büyükşehir Belediye Başkanları, toplantı sonrası yaptıkları açıklamalarda ev sahipliğinden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısını değerlendiren Başkan Mustafa Çelik, Büyükşehir Yasası ile ilgili olabilecek değişiklikler ve Büyükşehir Belediyelerinin daha rahat çalışabilmesi için kanunda yapılması gereken yeni düzenlemeler hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.
'KAYSERİ ÖRNEK PROJELER YAPIYOR'
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, 2023 ve 2071 vizyonunun yalnızca Ankara ve İstanbul ile başarılmayacağına vurgu yaparak şöyle dedi:
"Anadolu şahlanıyor. Anadolu'da ciddi bir yerel kalkınma var. Şehircilik ve belediyecilik noktasında uluslararası boyutta yarışacak duruma geldik. Kayseri, Samsun gibi oturmuş yönetim anlayışı olan şehirlerimiz var. Buralarda güçlü bir geçmiş ve başarı hikayesi bulunuyor. Biz de buradaki işlerin nasıl yapıldığını, yapılırken yaşanılan zorlukların nasıl aşıldığını paylaşıyoruz. Kayseri, yerel yönetim anlamında da şehircilik anlamında da birçok örnek projeye ev sahipliği yapıyor. Erciyes bir başarı hikayesi. Erciyes hepimizin, ülkemizin bir değeri. Bu değere katma değer üretmek de başkanlarımızın göreviydi. Bu görevi nasıl başarılı yaptıklarını da görüyoruz. İlerde, bu alanda dünyanın yükselen bir yıldızı olacağının işaretini gördük."
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, cazibe merkezi olmuş şehirlerin yöneticilerinin bir araya getirildiği bu toplantıların çok fayda sağladığını söyledi.

FOTOĞRAFLI