ÇORUM (AA) - Esed rejiminin Rusya'nın desteğiyle Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine yönelik başlattığı kara harekatı, Çorum'da protesto edildi.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri Suriye'de Esed rejiminin Bayırbucak Türkmenleri'ne yönelik saldırılarını Hürriyet Meydanı'nda protesto etti.

Eyleme katılan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, burada yaptığı açıklamada, Müslümanlar üzerine bomba yağdırıldığını belirtti.

Yaşananların kabul edilemeyeceğine değinen Kaya, "Bugün Suriye'de olduğu gibi dünyanın pek çok yerinde Müslümanlar üzerine bomba yağdıran zalimler bunun bedelini mutlaka ödeyecektir. Beş yıldır Suriye'de sadece Suriyeliler değil insanlık katlediliyor. Bütün bir insanlık imtihan ediliyor. Bugün Bayırbucak Türkmenleri ateş altında. Katil Rusya bomba yağdırıyor. Esed güçleri ölüm saçıyor" dedi.

Esed rejiminin yaptıklarını kınayan Kaya, şöyle devam etti:

"Esed, Rusya ile nefes almış olsa da bazı cepheleri ele geçirse de asla burada kalıcı olamaz. Durumlar değişse de galip olan Allah'tır. Asla yenilmeyecek olan onurlu İslami direniştir. İslam için, ümmetin izzeti için ayağa kalkan insanlar asla zulme boyun eğmez. ABD, İngiltere, Fransa, Birleşmiş Milletlerin (BM) kararını bahane ederek yıllardır Esed'e 'dur' demedi. Şimdi IŞİD bahanesiyle Müslüman mücahitleri yok etmek için ayaklandılar. Zalimin karşısında kardeşlerimizin yanındayız. Ümmet asla kardeşlerini yalnız bırakmayacak."

Kaya'nın açıklamalarının ardından dua eden grup, çeşitli sloganlar atarak olaysız dağıldı.